2010-04-02

Pearl Jam Backspacer



Påskharen kom med en riktigt trevlig sak härromdagen, nämligen Pearl Jams platta Backspacer som släpptes 2009. Herrarna i Pearl Jam har ju alltid värnat om vinylen (Spin the black circle), och vinylutgåvan av Backspacer är mycket snygg. I mitten är en kvadrat utskuren som visar hjärnan på innersleevet. Dessutom, såklart, är det en gatefold och texthäftet är i Lp-format, snacka om stilpoäng, här behövs inget förstoringsglas för att sjunga med. Så låter jag nålen gå ner mot vinylen och låta mig avnjuta Eddie Vedders fantastiska röst i inledande spåret Gonna see my friend, plattan fortsätter i det lite rockigare tempot med Got some och The fixer (första singeln). Därefter sänks tempot något. Vi finner riktigt sköna bitar i Just Breathe och The end. Fantastiskt att bara sluta ögonen och lyssna, mycket välspelt platta som är oerhört stark!!!

2 kommentarer:

  1. KAn du ta ett bättre kort på texten på baksidan. Texten längst ned alltså, så att man kan se om det skiljer något på den här om Ten Club-releasen.

    SvaraRadera
  2. Det står: universal music group manufactured under exclusive license from Monkeywrench Ul ltd. Unathorized duplication is a violation of applicable laws.

    SvaraRadera