2009-10-30

Drag me to hell

Sam Raimi´s (Evil dead, Spiderman mfl) nya film Drag me to hell såg jag häromkvällen. Laddade för en riktigt mysig skräckfilmsafton och fixade filmrummet kolsvart och en bunke popcorn tillagades och sköljdes ned med en Innis & Gunn limited edition highland cask. Så till filmens handling; Christine jobbar som privatekonom på en bank och håller på att bli befodrad till avdelningschef, men bankens chef tycker att hon måste bli lite tuffare mot personer som ansöker om lån. Så kommer en Mrs Ganush in på banken och begär att banken skall skjuta upp en inbetalning hon ska göra på sitt hus. Christine nekar nu tanten detta, och gumman blir alldeles ursinning så vakter behöver tillkallas. I samband med detta tar hon en knapp från Christine, rabblar några obegripliga ord och kastar tillbaka knappen.
Till en börjar tror Christine att tanten bara är allmänt galen, men Christine söker senare upp ett medium och får veta att det verkligen vilar en förbannelse över henne. Kampen mot det onda kan börja!
Vi får sedan följa Christines kamp för att inte tappa fotfästet helt och själv bli galen. Hon beter sig psykotiskt och hallucinerar, eller är det verklighet? Vi bjuds på mängder av sköna kommentarer och småroliga kamper, bland annat en mot en näsduk som kan liknas som den mot handen i Evil dead. Jag kan verkligen rekommendera den här filmen om du gillar Evil dead för likheterna finns där även om det givetvis är svårt att överträffa en sådan guldklimp. Betyget blir 4 LP av 5 möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar