2012-08-06

Testament - Dark roots of earth

Testament släppte nyligen sitt tionde album, Dark roots of earths.
Detta är dubbelvinylutgåvan. Blå 180 grammare i utvikbart omslag med poster och dessutom tre bonusspår.
Det är så man ska bete sig mot sina fans om man vill sälja fysiska skivor. Respekt! Finns väl bara ett minus att nämna, och det är att texterna till låtarna inte medföljer, men hey ingen större grej!

 Plattan inleds med allsångsfriande Rise up. Fantastisk thrash, det här bådar gott för resten av plattan. When I say Rise up, you say WAR! Native blood fortsätter i samma grymma klass, dvs mästerligt spelad thrash! Som tredje spår bjuds vi på titelspåret, en lite, låt säga episk låt, men en del lugnare partier.
Vi vänder på plattan och lyssnar på True american hate, en riktig jädra rökare, vilket tryck. Dessutom är sången lite brutalare än de tre första spåren. A day in the death, bjuder på ett fett basintro, och bjuder på sedvanlig Testament-kvalitativ metal. Avslutande låt på första plattan, Cold embrace är överraskande nog en lugn rocklåt på åtta minuter. Inte dålig, men jag tycker nog inte den riktigt passar in bland övriga låtar på albumet. Man kills mankind, tar oss tillbaka till rätt sinnesstämning igen. Throne of thorns är riktig bra stomp i och skulle nog vilja påstå att det kan vara plattans bästa tillsammans med öppningsspåret. Avslutande Last stand for indenpendence är alldeles fantastisk som sammanfattar albumet på ett gott sätt.
Kommande klassiker?

Vinylen bjuder på en sida med tre bonuslåtar, Dragon attack(Queen), Anima magnetism (Scorpions) och Powerslave (Iron Maiden). Funkar just som bonuslåtar, men inget annat. Okej versioner som förvisso låter eget Testamentsound, men liksom - varför?
 Vacker bonusposter av Eliran Kantor.
 Årets thrashplatta skulle detta kunna vara, i konkurrens med Overkills Electric age.
Missa inte Testament live på Skogsröjet 10/8 kl 22:15.

8 kommentarer:

 1. Jag är inte riktigt nöjd med Dark roots of Earth men det är helt klart en bra skiva. Vinyl-utgåvan ser dessutom riktigt smaskig ut.

  SvaraRadera
 2. Christofer; vill du utveckla varför du inte är riktigt nöjd?
  Jo, vinylutgåvan är en fullträff!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att skivan är för ojämn helt enkelt. Varannan låt är toppen, varannan är bara ok. Har skrivit ihop en liten recension på min och polarens blogg som du kan läsa om du vill ha en full motivering.

   Radera
 3. Ser bra ut och jag ska inte missa dom på Skogsröjet.

  SvaraRadera
 4. Huga vilken snygg vinyl!! Och här måste jag nog komma med ett litet scoop: jag har aldrig lyssnat på Testament. Eller ja, har har lyssnat ett varv på the gathering för jättelänge sen men det är allt. Tokigt va?

  SvaraRadera
 5. Bra skiva som bara växer för varje varv. Fick hem den limiterade röda vinylen idag, som bara kan beställas via Metalizer Records. Grymt snygg, precis som denna.

  SvaraRadera
 6. Anders; kul för dig då du har många bra plattor framför dig att lyssna på. Säger bara Souls of black och Practice what you preach. Klassiker!!

  Neven Trosic, hade helt missat att det fanns en röd version. Hade bara sett den blå och pic discen.

  Grimgoth; hoppas du såg dem på Röjet. Riktigt bra spelning. Foton kommer snart upp på bloggen....

  SvaraRadera
 7. Christofer, tack för länken!
  Tycker dock den växer för varje genomlyssning.

  SvaraRadera