2012-08-14

Alice Cooper på Skogsröjet

 Jag kan ju avslöja att den största anledningen till att jag valde att åka till årets Skogsröjet var avgörande när det gjordes officiellt att ingen mindre än självaste Alice Cooper skulle uppträda. Förra gången jag såg honom var på Sonisphere, Stockholm 2010. Då var det så pissigt väder och jag frös så mycket att jag inte kunde njuta av spelningen. Så det här blev ju en perfekt tillställning på lilla festivalen i Rejmyre.
 Efter att ha sett färdigt på Kingdom Come gick jag glatt mot stora scenen för att kolla in Cooper. Väldigt lugnt som sagt och inga problem att knalla rätt så långt fram. Spelningen hade blivit framflyttad till 20:45 istället för 23:30 då scenrekvisitan skulle transporteras vidare till Englande. Måste ju säga att jag först trodde Cooper skulle avsluta festivalen på lördagen, men så blev det ju som sagt inte.
 Samma inledning som Sonisphere om jag inte minns helt fel, Alice står uppe på ett podie med spindelarmar på jackan. Öppningslåt blir Black widow.
 Vi bjuds på en riktig hitkavalkad med låtar som Hey Stoopid, Poison, Under my wheels, Elected, Schools out, No more mr Nice Guy, Poison,  Only women bleed, Muscle of love och så en av mina favoriter Feed my Frankenstein!
Mycket energi är som vanligt lagt på scenshowen när det gäller Alice.
Ett flertal klädombyte och rekvisita bjuds det på.
 Det är tyvärr inte mycket till mellansnack, vilket jag kan tycka är lite synd. Det är fullt ös rakt fram, som en föreställning på räls.

 Only women bleed, obligatorisk dans!

 Så här ser Alice ut under Feed my Frankenstein


 En fantastisk spelning ute i skogen, grym show och en setlist som förvisso kanske inte innehöll nån överraskning, men ack så bra låtar. Känns nästan lite overkligt att ha sett Alice Cooper så här intimt som det faktiskt blev.
Nästa band att presentera från Skogsröjet blir Testament, välkommen åter......

2 kommentarer:

 1. Cooper var bäst som vanligt!
  Vilken show!!!

  Vad är det för fotbollströja han har på?
  Rejmyre If??

  SvaraRadera
 2. Japp, riktigt bra show!

  Är inte ett dugg sportintresserad, men Rejmyre IF känns ju logiskt ned tanke på spelställe och förkortningen RIF.

  SvaraRadera