2009-06-12

Fler vinyler skall rulla på min svarv.

Var och hämtade en ganska stor och varierande bunt vinyler idag, och passande nog är jag ensam hemma och kan njuta av dem på hög volym tillsammans med ett rött Riojavin, nämligen Marqués de Arienzo.
Så vi börjar med några 7 tummare. 3 stycken med Fish (tidigare sångare i Marillion), Svullo (RIP) med Electric Boys (som ju nyligen återförenats och som jag verkligen ser fram emot nytt material med). För fet för ett fuck är ett måste hos varje samlare. Den femte singeln i denna giv är i mitt tycke den mest intressanta av dessa: Finspångsbandet Ulan Bator - På rätt spår? I gruppen återfinner vi ingen mindre än Dan Swanö från Edge of Sanity! Singeln (eller ska man kalla den ep då den innehåller 8 låtar på totalt drygt 14 minuter!) är utgiven av Radio Power Hour (för mer info om de se inlägg från april 09).

Vi rullar på med vinyler i det lite större formatet: Dubbelsamling med Venom (fold-out cover med upp-och nedvänt kors; brutal ondska), klassisk heavy metal med Saxon och AC/DC, The Runaways (Lita Ford och Joan Jett) Waiting for the night kom 77 och är grym tjejrock n´ roll, skön gitarrock med MSG - Perfect timing från 87 (still in shrink), Glorious Bankrobbers (svensk sleaze som spelar röven av Backyard babies) live at klassiska CBGB´s. Slutligen på denna bild; Bad Habit (schysst AOR/Glam med coola pudelfrillor).Vi kör på med lite klassiska grupper och plattor. Sex Pistols här med en samlingsplatta med, i mitt tycke, mycket snyggt omslag. Innehåller extremt många fina örhängen som Pretty vacant och Anarchy in the UK. Pink Floyds Ummagumma är en dubbelhistoria (i gatefold) som består av en liveskiva och en studio. Flum på hög nivå. Led Zeppelins Coda i mycket fint skick (foldout cover). Avslutningsvis en dubbelsamling med Rainbow (i gatefold utförande så klart).
Till sist en rolig bunt blandade vinyler: En Beatles samling från -82, Phil Collins serious hits live (dubbel från -90 i gatefold), en Ultravoxplatta som mest inhandlades för låten Viennas skull, två Di Leva plattor för att han är så rolig, och så en platta med Uffe: Längre inåt landet oxå den en dubbel i foldout utförande. Jösses, det var nog en fjärdedels back det här. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar