2012-05-26

Uriah Heep - Innocent victim

Det här är brittiska gruppen Uriah Heeps elfte album som släpptes 1977 (ja, de har hållt på ett tag, bildades -69). Det är dock bara andra albumet med sångaren John Lawton, som ersatte David Byron  Första spåret Keep on ridin är en riktig rökare, men attans satan vad tråkigt när mitt exemplar att en ordentlig repa i vinylen och just i detta spår, inget hack, men grymt irriterande. Heep bjuder på ett par bra låtar som Flyin high, Free n easy och singeln Free me. Lite kul kuriosa är att ormens ögon är egentligen trummisens Lee Kerslake. I USA gavs albumet ut med ett annat omslag, kanske var ormen för mycket metal för jänkarna?

3 kommentarer:

  1. Uriah heep har helt gått mig förbi, den enda UH-låt jag vet att jag hört är "Look at yourself" men då med Gamma Ray! Sjukt men sant.

    SvaraRadera
  2. Jag har egentligen inte heller lyssnat speciellt mycket på dem, men har köpt några album och tycker de har gjort en del bra!

    SvaraRadera
  3. Ah...just detta omslag och skiva minns jag fn "förr". . .tror jag lånade den av kompis nångång..men ska kolla upp mera, då jag inte minns hur den lät. Thanx

    SvaraRadera