2012-05-31

Princess Pang

Så härligt det är att upptäcka "ny" musik! Som hängiven läsare an min blogg kommer du väl ihåg att jag för en tid sedan tog tag i den svenska hårdrocken i min samling. Sedan dess letar jag lite extra efter svenska band på vinyl. Snubblade då över denna platta, debuten med svensk/amerikanska Princess Pang. Basisten och en av gitarristerna är svenskar, sångerska, trummis och ene gitarristen är amerikaner. Skivan, som är gruppens enda, gavs ut 1989 på Metal Blade. Det är otroligt välspelad sleazerock och sången sköts av Jeni Foster. Riktigt härligt raspig sleazesång! Goa låtar som Trouble in Paradise, South St kids, Scream and shout och Too much too soon för att nämna några.

Aldrig hört talas om bandet? Sök upp vinylen och lägg vantarna på den för den är grym!

Och så till den stora frågan: ska den sorteras in bland svensk hårdrock eller ställas bland de övriga vinylerna? Åsikter mottages varmt!

1 kommentar:

  1. Svår fråga men efter noga övervägande bör den sorteras bland de övriga vinylerna. Man sorterar inte KD under Svensk metal trots att flera bandmedlemmar genom åren varit svenskar samt Andy LaRouqe är låtskrivare på vissa låtar.

    SvaraRadera