2011-04-25

Branded and exiled

Andra plattan från Running Wild, Branded and exiled släpptes 1985 och fortsätter i samma speedmetal-anda som debuten. Texterna är inte lika satanisktinriktade utan här fokuseras mer på krigstemat. Titelspåret har en stark refräng som får oss att minnas titeln om det så är kl 4 på natten, Mordor (Tolkien-inspirerad så klart) är en av plattans (ja, kanske till och med en av gruppens bästa låtar)! Fight the oppression, Evil spirit och Marching to die är alla snabba och tunga låtar, medan avslutande Chains and leather är lite mer inriktad på fotbollskörer. Innersleeve till den utgåva jag har är ena sidan reklam för utgåvor på Noise-etiketten och andra sidan är helvit?! Vad har du för innersleeve? Bandfoto eller texter, eller vad finnes? Hur som grym platta som skall innehas i varje metalheads samling!!!

3 kommentarer:

 1. Grymt bra uppföljare till den starka debuten och ändå hade bandet mycket mer underbar musik kvar att ge! Innersleeven till min LP har på ena sidan en för tiden typisk bild på bandet i nitar och läder samt lite reklam för gruppens tidigare släpp samt låttexterna på andra sidan.
  Jag är ej helt säker på detta, men det kan vara så att du har en något senare utgåva, med Noise-reklamen på skivpåsen istället.
  Mina nördiga ögon märker även streckkoden på baksidan av din skiva, vilken inte återfinns på min. Jag vet att åtminstone den allra första upplagan av Helloweens "Walls of Jericho" släpptes utan någon streckkod (äger en vinyl med denna), så fallet skulle även kunna vara detsamma här.

  SvaraRadera
 2. Yes! Running Wild festen fortsätter. Måste ner i de djupa källarvalven och leta fram albumet och se vad det är för innersleeve.

  SvaraRadera
 3. Jo visst är det en senare utgåva för det är bl.a. Reklam för Port Royal på innersleevet. Varför kan inte även senare utgåvor ha original-innersleeve?

  Nu har jag de två första RW på fina vinyler men utan original-inner. aaarrrhhhh!

  SvaraRadera