2009-09-03

Heavy BULLET

Direkt efter att ha bevittnat en livespelning med Bullet (Skogsröjet), gick jag till deras försäljningsstånd på festivalen och inhandlade deras två album på vinyl. Den första, Heading for the top, släpptes 2006. Vinylutgåvan är dock från 2009. 180grams vinyl i gatefold omslag. 1000 exemplar finns, varav 500 stycken är på vit vinyl. Vi finner på detta album många höjdarlåtar, för att nämna några exempel: Rambling man, Speeding in the night och Bang your head.

Andra plattan, Bite the bullet, släpptes 2008. Vinylutgåvan är begränsad till 1000 ex, där de 500 första innehöll ett ryggmärke (tyvärr inte i min). Det var med denna platta det riktiga genombrottet infann sig. Bandet har uppträtt i bla TV4 Nyhetsmorgon och titelspåret spelas relativt ofta i radion. Och så självklart var de ju förband till AC/DC i somras på Ullevi (läs mer i senaste Sweden rock magazine, nr 64). En fantastisk platta med låtar som Rock N´ roll remedy, Bite the bullet, Roadking och Nailed to the ground.

Det här är riktigt heavy metal a´la 80-tal. Bandet verkar ha vigt sina liv för heavy metal. Influenserna är tydliga; AC/DC, Accept och Judas Priest är några, dock tycker jag ändå att sångarens röst är lite speciell och karaktäristisk för Bullet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar