2009-08-13

Triss i thrash: Anthrax. Slynivnikufesin!!

Ett brunt paket hämtades från Posten och i detta låg bland annat tre vinyler med mosharna Anthrax. Spreading the disease (85), Among the living (87) och epn Penikufesin (89).
De här albumen är i mitt tycke från den period Anthrax fortfarande var värda att tillhöra The big four of thrash (Metallica, Megadeth, Slayer och Anthrax). Spreading the disease är gruppens andra vax. Vokalisten Neil Turbin har lämnat bandet och ny man bakom micken är Joey Belladonna. Det här albumet innebar gruppens genombrott och de skriver kontrakt med Island records. Innehåller den klassiska låten Madhouse (cool video, sök upp den på youtube). Andra bra låtar som sticker ut på albumet är AIR och Lone Justice. Tredje albumet, Among the living, innebär gruppens kommersiella genombrott och den säljer faktiskt guld. Skivan tillägnas bortgångne Cliff Burton. Många örhängen och klassiska Anthraxlåtar som I am the law (Judge Dredd), Indians och Caught in a mosh återfinns på denna fantastiska platta, som är producerad av Eddie Kramer som ju producerade mycket åt Kiss på 70-talet. Ep:n Penikufesin (Nise fukin ep) innehåller hits som Antisocial, Now it´s dark och Kiss-covern Parasite. Mosh it up!

4 kommentarer:

  1. Heja Anthrax! Vilket fynd, tre bra skivor!!

    SvaraRadera
  2. Mästerplattor, eller hur. Nu saknar jag bara debuten Fistful of metal på vinyl (fullängdare). Tyvärr går den ju rätt dyrt på Tradera, men en vacker dag kammar jag hem den. Grymt omslag oxå, kan det vara från denna som Pantera hämtat inspiration till Vulgar display of power?
    Slynivnikufesin!!

    SvaraRadera
  3. Köpte fistful of metal i våras på skivmässa här i umeå för ynka två tjugor... Ecirpnikufesin!

    SvaraRadera
  4. @Anders. Grattis till ett som sagt ecirpnikufesin. Såg den i sommras för 30 kr på Crazy records, men den var så skev att man kunde ha den som skål tyvärr...

    SvaraRadera