2009-08-24

Open up and say...............POISON!!!

Ropade in andra plattan, Open up and say...ahh! av sleazerockarna Poison på Tradera häromveckan. Självklart hade jag både vinyl och cd sedan tidigare, men inte med det ocensurerade omslaget. Vinnande bud var 2 kronor! Plattan släpptes 1988, och blev en megasuccé världen över. Fyra singlar släpptes från albumet, Nothin´ but a good time, Fallen angel, Your mama don´t dance och Everyrose has its thorn. Omslaget censurerades tydligen då kyrkan och olika föräldragrupper (givetvis i USA) tyckte det var för obscent?! Nåväl, när cdn gavs ut i remastrad utgåva 2006 var det i alla fall med originalomslaget.

Första singeln är Nothing but a good time, videon handlar om en diskare som jobbar på restaurang och som hellre lyssnar på Rock n´ roll all nite (Kisscover framförd av Poison) än diskar. Paul Stanley, by the way, var först tilltänkt att producera plattan, men så blev det sedemera inte av olika anledningar. Fallen angel är andra singeln, handlar om en tjej från landet som drar till Los Angeles för att bli skådespelerska.

Texterna behandlar så väl sex, party och rock n´ roll som brusten kärlek. Varje låt på skivan är topplåtar och albumet placerar sig gott och väl på en topp 15 lista över sleazealbum all time. Poison har ofta fått utstå mycket kritik för att de är posörer, och visst lägger de mycket tid på tex. sin frisyr (kolla tex omslaget till Look what the cat dragged in), men shit vilka partyplattor de levererar...

1 kommentar:

  1. Ha! Va kul med Poison! undrar om inte jag också har nån LP med dom (eller var det Warrant?), ska fan gå o kolla på en gång. det blir sleaze på stereon ikväll!

    SvaraRadera