2012-06-03

Marduk - Serpent sermon

 Så landade senaste, tolfte i ordningen, plattan från Norrköpings stolthet Marduk Det blev deluxe vinylen, 180 gram svart vinyl med utvikbart omslag och en kingsize 12-sidig booklet!
 Plattan inleds med titelspåret. Ett fantastiskt öppningsspåret och här just nu favoritspåret på hela skivan.
Andra spåret Messianic pestilence är snabb och rå som satan, känns stundtals som gamla Bathory faktiskt.
Tredje spåret är Souls for belial och är ju även första singeln från albumet. Oxå den tillhör plattans bästa låtar (se även videon längst ned). Into second death är nog favorit nummer 3 då (hur många favoriter får man ha)? Tycker den har viss charm med lite rock-touch på trummorna. Temple of decay är en lite långsammare (nåja, med Marduk-mått mätt förstås) låt som ger oss lite doomvibbar. Sid B inleds med Damnations gold som fortsätter i det något doomiga för att sedan föra oss tillbaka till det ultrasnabba genom Hail Mary (Piss-soaked Genuflexion) och för att avsluta med de tre sista låtarnas brutalmangel.
 Riktigt fin booklet i LP-format med texter och porträtt-bilder samt nedan visade bild.
Souls for belial; officiell video:

2 kommentarer:

  1. Vackert. Själv peppar jag nog mest för Candlemass just ny, trots bytet av sångare live. Men visst - Marduk ska bli härlig att sjunka in i...!

    SvaraRadera
  2. Ser oxå fram emot nya Candlemass, har föreställt vinylen och hoppas få den till helgen. Känns ju lite konstigt att inte Rob Lowe frontar live när han är med på skivan, men saken har ju sina förklaringar.

    SvaraRadera