2012-06-27

BURN

 Så går vi åter till ordningen och temat svensk hårdrock. Här har vi en platta från 1983. Det är Älsvjögrabbarna i Burns debutalbum. Fantastiskt tufft, tidstypiskt metalomslag får man ju säga. Och vilka coola namn bandmedlemmarna tagit sig:) Lite extra roligt är att Janne Stark i sin Encyclopedia of Swedish hard rock har nämnt Paul och Pete med efternamnet Curry, och inte Carry. Det du, Dr Bombay!

Musiken låter som riktigt bra NWOBHM, dessutom som ett undantag med en vokalist över medelmåttan. Dock undantaget i balladen Fade away, hur faen tänkte ni där? Annars mycket bra hårdrock i låtar som Gates of hell, Burn in fire och Living on the highway. Gruppen släppte senare, 1988, en miniLP och splittrades därefter 1991. Tyvärr. Leta dock efter denna platta om du vill ha god svensk hårdrock!

2 kommentarer:

  1. Va? Va? Va? Hur kan jag ha missat det här?! Den måste jag ha, lär ju vara asbra. Eller sämst, men jag måste ha den. Är den svårfångad?

    SvaraRadera
  2. Den är inte sämst, den är faktiskt riktigt bra . Kolla efter den på tex Tradera har för mig att jag köpte den för cirka 70:-

    SvaraRadera