2012-06-04

Accept - Stalingrad

Det blev inte vinyl denna gång utan det blev ett spontanköp av cd+Dvdutgåvan, snygg slipcase och så trodde jag att det var en hel konsert på dvdn, men mer om det senare. Först till själva albumet.

Det här är ju "uppföljaren" till Blood of the nations, andra plattan med sångaren Mark Tornillo. Plattan öppnar med fantastiska Hung drawn and quartered. Vi har de klassiska Accept-riffen, körerna you name it. Det här är METAL. Så har vi titelspåret, så bra så man blir tårögd. Och så här fortsätter det; Hellfire, Flash to Bang time, lite lugnare Shadow soldiers. Det här är en helgjuten platta, så härligt att en gammal grupp som Accept levererar så bra, och med sån spelglädje. Påminner om Saxons form på deras senaste platta.

Bonusdvdn då? Själv hade jag lite bråttom och såg bara dvd och så en rad låtar listade. Min snabba slutsats var att det var en hel konsert, men sen visade det säg ju vara tre låtar från Bang your head festivalen 2011, två från Masters of rock 2010 samt två videos.

Men. Så jäfla bra de låter live som från Bang your head så vill man ju bara ha mer. Gött att man i alla fall får Princess of the dawn med på dvdn. En av mina favorit Accept- låtar.

Så, vad tvekar du på?? Köp ett ex av Stalingrad. 2012 års bästa heavy metal skiva?

3 kommentarer:

  1. En värdig uppföljare till Blood of the nations. Riktigt bra !!

    SvaraRadera
  2. Vad kan jag säga en lysande recension håller med 100%

    SvaraRadera