2012-04-15

Wrathchild - Stakk attakk; Partymetal!

Engelska bandet Wrathchild bildades redan 1980 och får ju med andra ord sägas vara riktigt tidiga med sin glam/sleaze-stil. Jag menar kolla bara frillorna, inte ens CC DeVille i Poison har lika högt hår!

Det här är debutalbumet från 1984. Titelspåret öppnar plattan och sätter igång partyhumöret omedelbart. Too wild to tame fortsätter i samma anda och innehåller dessutom busvissling! Say no More. Trash Queen börjar något tyngre, men snabbt innefinner sig samma sleaziga partystämning som inledande spår. Härligt! Gruppens andra platta heter ju Trash quuens och där finns oxå en låt som heter Trash Queen. Har dock inte kollat om det är samma?

Sedan infinner sig något jag tycker är oerhört irriterande. På omslaget står det att nästa låt är Sweet surrender, men det är ju Shooker jag hör. Hur svårt ska det vara att få något så enkelt som att skriva rätt låtordning att funka??? Kick down the wallsbfår mig snabbt på gott humör igen.
Sid 2 inleds med alright with the boys som öppnar med tunga trumslag och så Hey you what you gonna do, Im back with the boys again! Yeah!

Och så kommer Sweet surrender som skulle varit på första sidan. Ett riktigt örhänge! Förträfflig partydänga! Sedan kommer första låten som inte håller samma höga klass som övriga bitar, Law abuzer. Tonite för oss snabbt åter till känslan av att vara på Whiskey ago go eller liknande bar Sunset strip. Wreckless avslutar albumet med bravur en riktig rökare!

Just det, hur kommer man på den briljanta idéen att skriva sitt eget namn med bläck eller tusch på ett skivomslag? Det ser man ju titt som tätt i jakten på vinyler.

1 kommentar:

  1. Regler är ju regler, men kan göra ett undantag för dig.
    Dock får du lite handikap och får väga upp detta med en "killer" motivering!

    SvaraRadera