2012-04-30

Europe - Bag of bones

På en riktigt snygg gatefold har Europes nya platta anlänt till hemmet.
Dessutom signerad av alla herrar.

Plattan inleds med Riches to rags, den mest fartfyllda låten på albumet. Perfekt öppning! Not supposed to sing the blues och Firebox sätter prägeln på albumet. Tung bluesrock ala Whitesnake, men även likt Led Zeppelin. Titelspåret har en vacker akustisk inledning som övergår i riktigt bra rock n rolltempo. Requiem och My woman My friend är tillägnad Jonn Norums bortgångna fru Michelle Meldrum. Riktigt stark låt! Mercy you mercy me är i mitt tycke en av de bästa låtarna på skiva. Grym tyngd! Avslutande Bring it back home är och en stark låt i den lugnare klassen.

Som helhet tycker jag det är en väldigt jämn skiva, med tyngd på gammal rock/blues. Inga popinslag eller 80-talsvibbar. Det här är en tidlös platta. Riktigt jäkla bra!!!

7 kommentarer:

 1. Hmmm.. velat fram och tillbaka om jag ska köpa detta album gillar videolåten...man kanske ska slå till, om det nya OVERKILL albumet "the Electric Age" låter mig komma nära fin stereon som den ockuperat. Vad tycker SB om nya OVERKILL? Den kommer smiska dig! årets thrash album satan vad den levererar!!

  SvaraRadera
 2. Kan absolut rekommendera Europes nya!
  Ska kolla in Overkill, men har inte lyssnat på dem på länge så det blir via Spotify först. Är den så bra som du tycker finns ju risken/chansen att jag tar hem vinylen!

  SvaraRadera
 3. Vet inte vad som hänt med OverKill det är helt sjukt att börjar leverera så här på ålderns höst! Spana in videona klicka på mitt namn på det här inlägget så kommer du ditt.

  More
  Than you can take
  Make no mistake
  I'm an Electric Rattlesnakeeeee...

  SvaraRadera
 4. Kollade in Overkills nya på Spotify. Första minuten är ju tokbra öppning. Lyssnade en minut till och bestämde mig för att den plattan ska införskaffas.

  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Grymt att du gillar nya OverKill. Blir det Electric age (Picturedisc)2Vinyl LP eller Electric Age (Blue)2Vinyl LP

  SvaraRadera
 6. Det får nog bli pic discen. Hade föredragit en vanlig svart vinyl men men.
  Vet du om det medföljer poster i båda vinylutgåvorna eller enbart till pic discen?

  SvaraRadera