2012-04-28

Paradise Lost - Tragic idol

Så har äntligen paketet från Nuclear blast anlänt. En riktigt vacker svart box med PL i guld. För ytterligare innehåll se inlägg nedan. Jag är i alla fall otroligt nöjd att jag valde denna deluxe för jösses vad snyggt allt är!

Musiken då? Som helhet känns plattan riktigt stark och det låter ungefär som Paradise Lost gjorde kring perioden Draconian timres-One Second.

Skivan inleds med Solitary one. Typisk PL-låt med både tyngd och vackra keyboard-slingor. Crucify bjuder på ännu mer tyngd och det låter mer doom. Mycket bra sånginsats av Nick.
Fear of impending hell är av det lite lugnare slaget, påminner om Draconian times-perioden, härliga gitarrsolon. Honesty in death manglar på rätt bra. Theories from another world, första sidans snabbaste och bästa låt. Så här bra har de inte presterat på många år i mitt tycke.

Andra sidan inleds med In This We dwell, en lite mer vanlig rocklåt. To the darkness, inleds som rätt snabb för att mot slutet bli en blytung doom fläskläpp. Titelspåret Tragic idol är nog den som hittills har mest trallvänlighet och refräng. Riktigt vacker! Worth fighting for är även den lättillgänglig. Avslutande spår, the Glorious end. Perfekt vemodig avslutning på denna fantastiska platta. Känns som den bästa sen Draconian Times'.

Och så har vi då bonuscdn. Innehållet Ending through changes, riktigt bra låt som borde varit med på skivan då den är en av de bättre. Å så har vi covern som avslutar boxen Never Take me Alive, även den en höjdare!!

Så denna skiva rekommenderas starkt till alla som nånsin gillat PL.
Om ni inte vill lägga kulor på boxen så köp åtminstone deluxe CDn. Mycket fin layout och snygg förpackning i hård pappbox.

3 kommentarer:

  1. Fan vilken smaskig utgåva. Nu blir man allt lite avis. :)

    SvaraRadera
  2. Ja men eller hur! Snygg som fan.

    SvaraRadera
  3. Skaffa den från Nuclear Blast.de. 600 pix med frakt till dörren. Inte så dyrt ändå.

    SvaraRadera