2010-02-20

Lördagsmys med Kungen

Mercyful Fates sjunde album 9 släpptes 1999, men kom nu i nyutgåva på vinyl. Snygg som satan.
Blodrödvinyl i gatefoldutförande, dock bara en skiva. Schysst som vanligt med texter såklart. Omslaget är grymt tufft och påminner ju en hel del (känns som del 2) av klassikern Don´t break the oath från 1984.
Inledande spåret Last rites, är en riktigt tung bit och är ett perfekt öppningsspår där Kungen sjunger om att han inte tror på himlen. Andra spår är Church of saint Anne, som vi mer är vana är att höra är det lite mer temposkiftningar än öppningsspåret. I tredje spåret säljer Kungen sin själ. Gissa till vem? I det fjärde spåret House on the hill skruvas tempot upp något ytterligare och det här är riktigt bra metal snabb och tung. Sista låten på första sidan, Burn in Hell, inleds med ett raskt trumspel för att bjuda in gitarren i samma hastighet, och jösses vilka tempobyten det är under låtens framfart. Härligt!
Sid 2 inleds med The grave, får lyssnaren att känna att denne är på väg neråt, tempot saktas avsevärt ner och det känns tungt och släpigt. Nästa spår är Insane, och tro´t eller ej men den är riktigt snabb. Kiss the Demon drar sedan ned tempot något inledningsvis för att sen mest baseras på gitarrer. Buried alive fortsätter i det något lugnare tempot. Avslutande titelspåret 9 innehåller mest gitarronani och funkar perfekt som avslutning på plattan.

4 kommentarer:

  1. Var kan man hitta denna skapelse ? Tack för en inspirerande blogg

    SvaraRadera
  2. Jag bokade den på Ginza i september och den dök upp nu. Jag tror även att soundpollution har den.

    SvaraRadera
  3. Tusen tack för tipset ! Nu är den beställd

    SvaraRadera
  4. Vassego, hoppas du får den oxå!

    SvaraRadera