2011-06-26

TNT - Knights of the New Thunder
Norska gruppen TNT's andra album släpptes 1984. Sångaren har byts ut till amerikanska Tony Harnell. Det här är fortfarande när bandet fortfarande spelar hårdrock mot vad de senare gör som mest kan klassas som aor. Inledande Seven seas är riktigt bra låt med tyngd i, släpptes som singel. Ready to leave fortsätter i samma stil sen kommer en kort instrumental bit för att sedan fortsätta med Last summers evil. Det här låter väldigt bra och i med sångaren väldigt internationellt. Plattans svag punkt kommet sedan i och med lugna Without your love. Andra sidan inleds med pärlan Tor with the Hammer. Break the ice även den bra hårdrock. Och så ska ju givetvis sångaren hyllas lite i låten USA:). Deadly metal är plattans bästa låt. Hade nån spelat upp den för mig och sagt att det var TNT hade jag inte trott på det för ett ögonblick. Det är snabb metal det här, påmi ner något om Helloween. Avslutande titelspåret är en härlig "kampsång" för metal. Nedan synes även det bannlysta omslaget som var för vågat för norrmännen. Tyvärr, för visst är det snyggare! Mycket bra platta som rekommenderas varmt och som inte påminner om kommande album om inte dessa faller en i smaken. Saknar tyvärr första albumet som även det är metal, men det enda av gruppen med norska texter!

6 kommentarer:

 1. Finns plattan att få tag i numera, eller är det andrahand som gäller?

  SvaraRadera
 2. Gjorde en snabbkoll på Ginza finns som beställningsvara på cd. Vinyl blir ju begagnatmarknaden. Vet inte hur det är med originalomslaget om det är tryckt överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 3. TNT var ett fullkomligt lysande band! Mkt bra album Seventh Seas finns den remastrad?

  SvaraRadera
 4. Remastrad? Här kör vi vinyl!
  Nej, vet inte om den finns remastrad.

  SvaraRadera
 5. Grymt bra band! Är också intresserad av en remastrad version då jag vill ladda ner den på min ipod och på den nuvarande cd skivan är det väldigt lågt och svagt ljud.

  SvaraRadera
 6. Bra skrivet. Som norsk har jag självklart första skivan och tvåan med nakna brudar båda på vinyl...minns också att ten thousand lovers funkade bra när den kom,

  SvaraRadera