2011-06-25

Heavy Load- Blågul metal

Det här är grunden till svensk metal, verkligen. Här har säkerligen band som Hammerfall, Helvetets port blivit inspirerade. Megacoolt omslag som passar musiken som handen i handsken. Det är riktig metal med tyngd i som Manowar etc. Albumet släpptes 1983, och är gruppens tredje och sista fullängdare. Plattan inleds med fantastiska Run with the devil. Det behövs inte många toner förrän man är fast i soundet. Jösses, så bra det är!
Fick tag på ett schysst exemplar med original innersleeve, poster och merchandiseformulär:)

Andra spåret The King fortsätter givetvis i samma goda anda, det här är riktig vikingmetal. Tredje spåret Swinging swords visar lysande expempel på dubbeltramp och marschtrummor fungerar finfint i metalsammanhang. Så kommer vi till skivans svaghet, enligt mig. Dreaming, en ballad. Varför? Nåväl, vi rättar till det genom att vända sida där vi finner titelspåret Stronger than evil. Mästerverk!
Nästa låt Free, är ju bara för bra. Och så klart som alla vet så är det ju Phil Lynott som lirar bas.
Saturday night och Roar of the north är fullständiga mästerverk även de som avslutar denna klassiska platta. Har du den inte saknar du ett stycke svensk musikhistoria, tillika ett stycke metalhistoria. Klassiker!!!

2 kommentarer:

  1. Damn! den där måste du ha betalat många, sköna slantar för!

    SvaraRadera
  2. Inte så många pengar faktiskt. 225 kr tycker jag är ett bra pris med tanke på att skicket är mycket bra samt att både poster och merchandiseformuläret var med.

    SvaraRadera