2011-06-09

Saxon - Call to arms


Oj oj oj vad härligt att lägga på en alldeles färsk Saxonvinylen på svarven. Snygg gatefold, innersleeve med texter (tyvärr stämmer inte låtordningen till 100%) och vackra labels. Precis som det ska vara. Bara en poster saknas ;)
Plattan inleds med en ganska snabb låt, Hammer of the gods. Back in 79 saktar ned tempot något men styrkan ligger här i texten och tyngden på musiken samt i den sköna kören. Tredje spår, Surviving against the odds återtar öppningstempot. Soundet känns riktigt piggt, grymt! Mists of Avalon är en av favoriterna på plattan, mycket bra gitarrspelande i denna, stark sång av Biff. Titelspåret är i ganska lungt tempo med tunga riff.
Vi vänder på plattan och börjar med Chasing the bullet, mycket fokus på gitarrsolo, godkänd. Afterburner är en riktigt heavy-metalosande låt, snabb och med bra tyngd, tycker tyvärr Biffs sång inte funkar lika bra i detta tempo. When doomsday comes öppnar med en vacker keyboardslinga och tyvärr tycker jag keyboarden får allt för mycket fokus i låten och tar över den. Spår 9, No rest for the wicked återhämtar det tyngre soundet och den bättre sången hos Biff. Bra! Ballad of the working man tycker jag påminner en del om Thin Lizzys boys are back in town i gitarrspelet, bra låt hur som helst. Plattan avslutas med en orkesterversion av titelspåret, som faktiskt låter bättre än originalet (tur att inte det enbart var en bonuslåt på cd-varianten). Sammanfattningsvis ett mycket starkt album som kommer spelas flitigt. Mycket bra ljud på vinylen ska tilläggas. Grattis till er som kommet se dem på Sweden Rock!

2 kommentarer:

 1. Saxon gör ju bra skivor nuförtiden, men visst känns det som om de får rätt lite cred för sin form såhär på ålderns höst?

  Hur som helst, jag har varit i valet och kvalet över om jag skulle köpa denna giv. Du pekar alltså mot köp? :-)

  Till sist - vete fanken om jag sagt det redan eller inte, men tack för en bra och mycket trevlig blogg.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 2. Denna skiva måste kollas upp. Det blev tyvärr inget Saxon på SRF bandkrock med Morbid Angel och Morbid Angel vann.

  SvaraRadera