2011-03-28

In Solitude


Svensk metal är starkare än nånsin nu tycker jag. Som bekant är ju Ghost i ropet nu, och fler band är på gång som bl.a. Graveyard och så In Solitude som detta inlägg presenterar. Gruppen kommer från Uppsala och har ett gäng spelningar bokade framöver bl.a. ihop med Ghost. Detta är deras debut och skivan på bilden är en tredje upplaga (guldvinyl) som finns i 500 ex. Innehåller som synes även en poster.
Musiken är tuff 80-tals hårdrock och vissa tankar går väl lite till Mercyful Fate, främst pga textinnehållet för sångaren Hornper har inte riktigt lika ljus stämma som King Diamond. Hur som helst svinbra platta med favoritlåtar som In the darkness, Witches sabbath och The monolith. Gillar du tuff metal som osar 80-tal gärna med texter om Hin Håle och attribut som upp-och nervända kors är detta något för dig. Gillar du Ghost, tvivla inte köp så även detta mästerverk!

4 kommentarer:

  1. Hittade "Witches sabbath" (men bara den!) på Spotify. Lyssnar just nu, och det låter som du sa lite Ghost och lite Mercyful Fate. Och det låter förjävla bra, tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar det. Alltid roligt att förmedla bra musik som uppskattas av flera. Hoppas du får tag i ett eget exemplar av vinylutgåvan.

    SvaraRadera
  3. Grym skiva som jag köpte... ja, för lite mer än två år sedan, har jag för mig. Vinyl, givetvis. Dock var det nu alltför länge sedan jag lyssnade igenom den och då är det klart att en blogg som denna kan hjälpa lusten på traven...

    SvaraRadera
  4. Ett ockult boyband.

    SvaraRadera