2010-06-14

Kiss Stockholm 12/6 2010

Efter att ha varit på den officella förfesten dagen innan var jag hyfsad laddad. Nu är det konsertdag! I år blev det sittplats då tjejen och grabben på 3½ år är med. Det känns liksom lugnast så. Jag har nog aldrig sett någon så uppspelt som han inför konserten (inte ens jag själv och http://www.itsabouttrout.se- Danne när vi såg dem i Göteborg -96). Väl ute på området checkar vi av merchandiseutbudet och konstaterar att vi tar det senare då det är grymma köer. Vi beger oss till våra platser som vi finner bra, sektion E (långsidan på mitten ungefär). Vi har laddat med en del godis såklart. Mustasch öppnar och de har på gött humör och är glada för att få öppna för just Kiss. Själv är jag inget större fan, men tycker det funkar bra som öppningsakt. Därefter har vi ett favvoband som får öppna: Europe. Riktigt kul bonus. De öppnar med Last look at Eden och sedan bjuds vi på en rad hits såsom Superstitious, Let the good times rock, New love in town, Scream of anger, en snutt av Heaven and hell (!), Rock the night och avslutningsvis The final countdown. Vi bjuds på en riktig bra spelning, och Joey är mäkta stolt över att fem snubbar från Upplands-Väsby får lira förband till Kiss. Efter en knapp halvtimme börjar det hända grejjer, och till slut ser vi det numer berömda skynket med Kissloggan. Det blåser dock ned relativt snabbt då vädret är både blåsigt och regnigt. Modern day deliah dundrar igång kvällens show och den funkar bra som öppningslåt. En rad klassiker följer som Let me go rock n´ roll, Firehouse och så kommer nästa bit från nya plattan Sonic boom: Say yeah! som funkar helt okej. Paul skriker sig hes mellan låtarna då han samtidigt delar in publiken i tre delar, tycker att han borde spara på rösten då den ibland inte riktigt klarar alla höga toner....Vi bjuds därefter på Deuce och sedan en låt de inte kört live på länge Crazy, crazy nights, riktigt roligt att höra den live! Måste säga att scenshow är helgrym med alla TV-skärmar, ljussättning och viss pyro. Vi bjuds sen på klassiker som Calling dr Love och I love it loud. Tredje låten från Sonic boom blir I´m an animal. Ordinarie setlist avslutas med Detroit rock city, en av mina favoritlåtar och de gör den mycket bra ikväll. Sex extranummer bjuds vi på: 1. Beth (som spelas för första gången på denna Europaturné) 2. Lick it up 3. Shout it out loud 4. I was made for lovin’ you 5. God gave rock’n’roll to you II 6. Rock and roll all nit. Kanske inte så stora överraskningar i setlisten sedan de senaste åren vad gäller de gamla låtarna, vilket kan upplevas lite tråkigt, men det var ändå en kanonkväll. Nu verkar det bli en ny Kissplatta inom ett år, och till det lär det väl bli en ny turné. Cirkusen fortsätter..........

3 kommentarer:

  1. Vad är det för datum på de två tidningarna på höger sida.

    De till vänster är ju söndag 13 juni, de har jag... men vart är de andra ifrån?

    SvaraRadera
  2. Överst till höger är lördagens Expressen, andra raden till höger efter söndags tidningen är tisdagens (förra veckan) Aftonbladet och sist måndagens Expressen (om Malmöspelningen).

    SvaraRadera
  3. Tack för ett intressant inlägg om KISS på Stockholms Stadion sannerligen en magisk kväll. Håller på med en längre recension från Stockholms och Malmö Stadion m.m. Men måste hinna fixa bilderna e.t.c.

    SvaraRadera