2012-10-11

WASP @Cupolen, Linköping


 Så var det dags att beskåda WASP igen då. Sist jag gjorde det var i Huskvarna 1999 på Helldorado-turnén. Årets turné, 30 years of thunder, lovade Blackie enligt pressmeddelande att det skulle bjudas på en "biggest spectacle WASP ever created". Jag, liksom många andra, hade alltså förväntat oss en fantastisk show utöver det vanliga.........................
Förband på Sverige-turnén är Badmouth, som jag tyckte tyvärr gjorde en halvdassig spelning, titelspåret Heavy metal parking lot var väl bra, men Alice Cooper covern He´s back var rysligt dålig.

 Andra förbandet för kvällen, Sister sin, överraskade mig dock mycket positivt. Har inte sett dem nån gång förrut, och inte hört mer en någon enstaka låt.

 Vilken energi bandet innehar, riktigt bra ös, och ett band du bör kolla upp om du missat det. Now and forever släpps 23:e oktober.
Så kommer vi till de vi alla är här för: WASP. Konserten inleds med klassikern On your knees, och fortsätter så i klassikernas tecken; The torture never stops, The real me, LOVE machine, Wild child, Sleeping in the fire/Forever free, The headless children och I wanna be somebody.


 Ja, det stämmer väl då med det som var utlovat, att det skulle vara ett set med klassiker från de fyra första albumen, men den spektakulära showen??? Nja, ingenting speciellt alls visar det sig.

Andra setet, The Crimson Idol set inleds med The Titanic overture och fortsätter med ett medley bestående av The invisible boy, I am one och The gypsy meets the boy. Lite fler hela låtar, The Idol och the great misconceptions of me. Setet i sig är ju enastående, vilka låtar!! Vi bjuds i alla fall på en stor videoskärm med material från Crimson idol filmer. Så här i efterhand saknar jag Chainsaw Charlie i Crimson Idol medleyet, men visst den kanske är lite tyngre än de andra låtarna tycker Blackie?
Så kommer vi då till tredje och sista setet, som enligt pressmeddelandet skulle innehålla en blandning av klassiker från hela WASP´s 30-åriga konsert. Och vad bjuds vi på? Ett trumsolo(!) med tillhörande visning av dragracingbilar och andra muskelbilar på videoskärmen. Oj, så spektakulärt!!
Blind in Texas. En kanonlåt. Men vad händer sen? Jo, överraskande nog ingenting! Ett trumsolo och en låt, det är vad tredje setet bjuder på

Känns ju föga imponerande. Tyvärr har konserterna blivit kortare under turnén.

Nåväl, det var ändock en bra kväll, kul med ett litet spelställe och man kan få se ett band som WASP på så här nära avstånd.


Blev även en cd med Sister Sin som de var schyssta att signera!

5 kommentarer:

 1. Sakna mest "heaven's hung in black" som skulle körts som extranummer.
  Och så som Blackie ser ut på sista bilden såg jag troligen ut under "Crimson Idiol" setet.

  Synd att vi inte träffa på varandra också.

  SvaraRadera
 2. Heavens.... Saknade jag med så klart!
  Så du tyckte Crimson setet var mindre bra alltså?

  Ja, synd att vi inte träffades, har ju blivit några spelningar nu.

  SvaraRadera
 3. Håller med om att akt 3 var en rejäl besvikelse och trist att de kortat ned låtlistan så pass från turnestarten, men vi fick ivf Heavens hung in black och blind in texas efter trumsolot i sundsvall.

  SvaraRadera
 4. Det blev ett race från innerstan till Eskilstuna första setet var bra Crimson Idol segmentet magiskt(När man såg det insåg man att det hade varit värt att åka till Östersund 2007 för att se the 15-year anniversary of Crimson Idol this milestone album, it will be presented in its original story form)3 setet fick vi trumsolo elvis micstativ heaven hung in black och blind in texas ingen Chainsaw Charlie skandal!!

  SvaraRadera
 5. Kolla även upp Now And Forever, jag tyckte den var ännu bättre än True Sound Of The underground!

  SvaraRadera