2011-11-04

Candlemass - DoomologyHerrejävlar vilken juvel. Riktigt fet box innehållandes bland annat 7 vinyler. Doomology-boxen har funnits på cd ett tag, men släpptes ganska nyligen. Upplagan
ligger på 700 ex svart vinyl och 300 silvervinyl. Som synes har jag den svarta. Förrutom alla vinyler medföljer en slipmat, en poster från Fryshuset-giget 1990 och en 12-sidig booklet. Otroligt fin box!
På vinyl 1 finner vi Candlemass allra första gig från Jönköping 5/9 1987. Många klassiker och det är en riktigt go konsert. Vinyl 2 och 3 bjuder på en spelning från Buckley Tivoli 17/11 1988. Vinyl fyra och sid 1 på vinyl fem innehåller demos från The white album.
Kanske inte det som är mest spännande i Candlemass historia, men visst det är bra. Med Mats Leve'n och Tony Martin på sång (Witches) Sid 2 bjuder på Live 1990. Den klassiska konserten som finns utgiven sedan tidigare, konsertpostern enligt nedan medföljer:
Vinyl sex (näe, riktigt så mycket gillar jag inte vinyl, det handlar om den sjätte vinylen) innehåller King of the grey Island demos från 2006 med Mats Levén på sång. Bra demos, men slutprodukten klart bättre. Slutligen hamnar vi på vinyl nummer sju. Den innehåller blandade demos från 1992-2008 och här hittar vi godbitar som Ebony throne och Dying illusion med Längquist på sång från 1992, en Chris Laney dancemix av Lucifer dance, Handklaver och klarinett och Vårt sista avsked.

Passar väl hyfsat att nämna Vårt sista avsked som avslutande låt på boxen då ju Candlemass meddelat att det kommer lägga av. De har dock en hel del planerat innan dess, ny skiva och flera gig. Sista framträdandet på Sweden rock festival 2012, eller? (Kom ihåg var du läste det) :)

2 kommentarer:

  1. Var köper man denna å vad kostar den/ Linda

    SvaraRadera
  2. Den köptes på www.soundpollution.se för 699:- tror jag det var.

    SvaraRadera