2011-07-13

Gary Moore - Dirty fingers


Då ska vi se om jag får till det här rätt. Skivan är inspelad 1981 efter att Gary gått skilda vägar från G-force. Plattan släpptes dock 83 i Japan och 84 i Europa. Utgåvan jag har är från 87 och omslaget skiljer sig mot originalet som bara visar en gitarr. Nåväl, albumet inleds med Hiroshima och vi får direkt höra Gary när han var dom bäst, som hård rockande gitarrist (även om bluesen är bra). Titelspåret följer liksom Bad news, riktigt bra rocklåtar. Don't let me be missunderstood är en Animals cover. Bra, men varför covers? Så har vi den väl kända Run to your mama. Vi vänder på plattan och bjuds på ett synthintro till Nuclear attack. Lite lagom rockiga Kidnapped följer så. Really gonna rock håller verkligen vad den utger sig för att vara. Lonely nights är så även den inom ramen för rock. Avslutande låten Rest in Peace är en riktigt vacker ballad såsom Gary brukar göra dem.

Vanligen brukar man kunna hitta Gary Moore album i de flesta reabackar med vinyler. Jag tycker de alla är värda att ha i skivsamlingen. Vill du inte ha alla bör du ha denna.

6 kommentarer:

 1. ... och så här ser min ut. Min den här skivan alltså. http://brm.blogg.se/2007/may/lp-gary-moore-dirty-fingers-1983.html

  SvaraRadera
 2. Hitta hit via Metalyse och noterade där att du också bor i Norrköping, cool!

  Blir att kolla in din coola blogg lite mer tror jag allt!

  Rock On!

  SvaraRadera
 3. Kul att du hittat hit. Givetvis är du välkommen tillbaka. Har tyvärr varit snålt med inlägg nu i sommar men ska nog komma igång lite nu.

  SvaraRadera
 4. sv:
  Är det i det bandet som:
  Wiktor Söderström (vocals)
  Gabriel Österlund (guitar)
  Kennet Jansson (bass)
  Magnus Lindh (drums)
  Lirar i?

  Isf. känner jag Gabbe och då lär jag känna till bandet med ;)

  Följer dig nu via Bloglovin så jag lär komma igen.

  SvaraRadera
 5. Det stämmer. Jag gick i samma klass som Wiktor, och umgicks med dem då Lyssnade mycket på dem och föregångarna Warhammer. Hälsa Gabbe från Fredriksson om du träffar honom!

  SvaraRadera
 6. sv:
  Så bra koll har jag inte på Wrathchild UK, men bra är dom det har du rätt i.
  Coolt, det ska jag göra när man väl träffar han händer inte så ofta och sen ska man komma i håg det också :)

  SvaraRadera