2010-09-06

Mera Ozzy: Speak of the devil

Vi kör på med Ozzy. Det här är en liveplatta inspelad på The Ritz, New York 26 och 27 september 1982. Eller hur är det egentligen med det här att det är live? Det ryktas nämligen att det mesta av publikljudet är pålagt och låtarna inspelade i studio, bortsett från 4 låtar som är från ett soundcheck dagen innan. Själv vet jag varken ut eller in. Kommentera gärna hur det ligger till. Den här släpptes ju efter att Ozzy släppt två soloalbum, Blizzard of Oz och Diary of a madman ändå finns inte en låt från dessa två album utan det är enbart Black Sabbath-låtar. Jag fattar inte varför. Hur eller hur är faktiskt låtvalet riktigt bra med klassiker som NIB, Warpigs, Sabbath bloody sabbath och Faires wear boots!
Är det dvärgen från Fångarna på fortet som syns på utviket?


Som synes en dubbelvinyl med utvik, spana in låtvalet. Riktigt bra blandning av klassiker men ändå lite godbitar som ej spelas idag i alla fall....

3 kommentarer:

  1. Ruskigt bra skiva, min dubbelvinyl heter för övrigt "Talk of the devil"! Vem kunde ana att pudelsträngbändaren Brad Gillis kunde lira såna där feta riff?

    SvaraRadera
  2. Skivan spelades in för att Ozzy skulle bli fri från skivbolagets fasta och krampande hand. Det var Sharons pappa som var boss på bolaget och de var arga på varandra, varför kommer jag inte ihåg. För att bli kvitt farsan släppte Ozzy och Sharon denna dubbel som i amerikansk pressning kallades för "Talk of the Devil" och i europeisk version kallades den för "Speak...". Brad Gillis hatade att spela i bandet, gillade inte musiken, tyckte väl bättre om pudelrock. :)

    SvaraRadera
  3. Jag tackar för utförlig info Henrik.

    SvaraRadera