2009-08-16

The KINGS of metal

Kings of metal var den första skivan av Manowar jag fastnade för på riktigt, och den kom 1988. Det är bandets sjätte studioalbum och är det sista med Ross The Boss på gitarr. Kommer ihåg att jag först lånade den av en polare och spelade av den till ett kassettband.
Efter att faktiskt att saknat denna platta på vinyl, hittade jag den äntligen med tillhörande bonusposter som smakfullt nog inte har Manowars logotyp eller albumtitel (ramvarning).

Albumet inleds med en rivstart, Wheels of fire, och det är också plattans snabbaste låt, riktig powermetal! Nästa spår är titelspåret och innehåller det tuffa budskapet Other bands play Manowar kill. Sedan bromsar vi in lite med låten Heart of steel, inleds med lite pianospelande och där vi verkligen får höra hur bra Eric Adams röst faktiskt är. Sting of The Bumblebee är en instrumental historia som visar vad Joey DeMaio går för (bara Manowar, bara Manowar gör en sådan låt). The Crown and the ring är även den lite lugnare och har en mäktig kör bakom sig. Kingdome Come är en schysst mellantempolåt. Sen kommer min favoritlåt på plattan (och med Manowar överhuvudtaget) Hail and kill. Efter en lite lugn öppning brakar det loss rejält och hejaklacksrefrängen är oslagbar! The warriors prayer är en liten saga där morfar berättar för sitt barnbarn om de fyra metalkrigarna och fungerar som ett intro till sista låten Blood of the kings som är en grym avslutning på en av hårdrockens bästa plattor all time. Death to false metal, all hail Manowar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar