2012-02-16

Imperial state electric - pop war

En fruktansvärt snygg vinyl i gatefold. Denna är den limiterade genomskinliga vinylen som finns i 300ex. och skulle släppas 24/2 (dock har jag nu haft den 1 o en halv vecka, beställd via Sound pollution). Den 2/3 släpps 600 röda vinyler. Den 9/3 släpps den på vanlig cd, cd i 10" omslag med en iron on och på svart vinyl. Många olika utgåvor! Kul att ha den första och mest limiterade utgåvan!

Plattan öppnas med Uh Huh, en riktigt fartfylld rocklåt med larmande gitarrer och tamburiner. The narrow line har ett riktigt skönt 70-talsgung, härliga basgångar. Cant seem to shake it off My mind drar ned tempot något, vilket efter de två första spåren känns välplanerat. Back on main öser upp tempot något inför något balladaktiga Waltz for Vincent som avslutas med vackra pianotoner. Vi byter sida på vinylen.

Och då bjuds vi på en av plattans bästa spår, Sheltred in the sand. Riktigt slagkraftig refräng. Empty hands är det oxå bra fart i. Och så ännu ösigare Monarchy madness fruktansvärt rockig och tyvärr lite för kort. Deride and conquer är ganska ruffig och lite så där skönt lekfullt gitarrspel. Avslutande Enough to break your heart känns perfekt som just avslutning. Den inleds som en riktigt ösig låt och mot slutet lite lugnare med svulstiga stråkarrangemang.

Som helhet en välpolerad rockig skiva, som förväntat med Nicke Andersson som ledare.

1 kommentar: