2011-09-02

Blue Öyster Cult - Cultösaurus erectus


Efter att relativt nyligen besökt dinosaurieutställningen i Norrköping kändes det väldigt logiskt att lägga denna platta på skivtallriken. 5-årige grabben är grymt imponerad av äggen på skivans baksida. Måste ju tilläggas att albumtiteln känns lagom porrig, eller? Plattan släpptes 1980 och är producerad av Martin Birch (Iron Maiden, Deep Purple). En fantastisk inledning i och med Black blade den får dig att verkligen sjunka in i soundet och dras med in i musiken. Hela plattan har en mystisk stämning som är underbar, vassa gitarrer och sköna keyboardslingor. Andra spåret Monsters är en av det bättre också med lite jazzig underton, och så finns ju godbitar som Deadline och Lips in the hills på detta album.

Vill du ha en god musikalisk inledning på hösten är denna platta ditt soundtrack på en mysig kväll.....

1 kommentar:

  1. En överlag stark skiva där några av favorit momenten är solot i "The Fallen Angel" och Eric Blooms "snack" om rock n' roll drömmen med inslag av härliga gitarrer i "The Marshall Plan".

    Har svårt att rangordna Blue Öyster Cults skivor, men de som "dissar" allt efter Secret Treaties eller Agents of Fortune (som en del verkar göra) gör sig själv en otjänst.

    Blue Öyster Cult släppte genomgående godbitar!

    SvaraRadera