2011-08-20

Mastodon - Live at the Aragon

Vette fasen varför bildsatan visas upp och ned, den är inte så i original, men vill du se den från rätt håll gör du enklast i att stå på huvudet alternativt vrida på skärmen. Nåväl, efter en halvmils löprunda avslutas kvällen med en Mackmyra Special 06 i näven och livedvdn at the Aragon med Mastodon i spelaren. Utgåvan är en 180-grams dubbelvinyl i gatefold. Vinylen avlysnades igår, vilken hade ett fruktansvärt tungt ljud, men som ofta med livealbum lite sämre ljudbild än studioalbum. Konserten är inspelad 17/10 2009 på Aragon Ballroom i Chicago. Deras fantastiska platta Crack the
sky framförs i sin helhet och utöver det bjuds vi på fyra äldre spår samt en cover av Melvins The bit. På dvdn finns det möjligthet till både surround och stereoljud. Jag valde surround. Dock är det mest publikljudet som ligger i bakhögtalarna, så det är grymt tungt. Det är en riktigt rättfram konsert utan onödigt mellansnack. Bild, ljud och filmning uppfyller mina krav och det är en fröjd för öga och öra. Med på dvdn finns även Crack the sky - The movie, filmen som visas bakom bandet under konserten. Fet utgåva som starkt rekommenderas!

5 kommentarer:

  1. ...men jävlar, vilken falsksång det är från starten!
    Hugaligen.
    Tur det blir bra sen..! :-)

    SvaraRadera
  2. Och, för fan, tumme upp för drycken!

    SvaraRadera
  3. Sången är väl som sagt inte den bästa live. Dock är det ju ett "bevis" på att det är live på riktigt och inte massa pålägg o omtagningar!

    SvaraRadera
  4. damn vilken cool pryl! Ser fram emot nya plattan "The Hunter".

    SvaraRadera
  5. Otrolig fin på vinyl! Blev rätt förbryllad första gången den snurrade, trodde faktiskt att jag först hade skit på nålen, men icke, kan detta vara en felpress, typ ett riktigt måndags exemplar, fick dock höra cdn sen och insåg att detta var the real deal.

    SvaraRadera