2009-12-13

Electric boys @ Skandiateatern

Härligt att beskåda en spelning på hemmaplan igen. Den här gången var det Electric boys som gästade Skandiateatern i Norrköping (Tjaddens gamla hemmascen under 80-talet). Electric boys är ju aktuella efter att nyss ha återförenats och jobbar på en ny platta som preliminärt släpps i mars. Efter lite ljudstrul då Mojje och Svampbob fyrkant (!) varit i lokalerna tidigare under dagen inleds så spelningen med den fantastiska Psycedelic eyes. Det är väl en ca 80 pers i lokalen och publiken tänder faktsikt till ordentligt. Då ska man veta att Norrköpings Tidningar lottat ut 40 biljetter. Vi bjuds sedan på en lång hitkavalkad innehållandes Groovus maximus, Electrified, Mary in mystery world, Halleluja I´m on fire. Riktigt trevlig allsång blir det i Rags to riches.
Jag måste säga att jag var lite nervös innan gigget, att publiken skulle vara både liten och tråkigt, men det var riktigt schysst drag. Bandet verkade verkligen uppskatta publiken och det spexade en hel del och bjöd på en riktig kanonkonsert. Who are you avslutades med Conny sittandes på en liten trappa från scenen och publikkontakten var total. Det bjuds även på en låt, Nowhere to go but up, från kommande plattan, och visst är det sann Electric boys feeling vi bjuds på, ska bli riktigt sköj med ny platta från boysen....
Bandet ropas in för två extranummer varav ett givetvis är hiten All lips n´ hips, som är riktigt fantastisk. Publik och band är jäkligt taggade så det blir en låt till därpå.
Bandet uppvisar en otrolig proffsighet och en spelglädje det sprudlar om. Det enda tråkiga var att de inte spelade Get nasty. Hoppas bara nu att plattan blir riktigt grym, och att de blir bokade på många spelningar i sommar.
Grabbarna visade sig vara mycket trevliga, och kom ned och snackade med publiken efter spelningen och signerade medhavda pryttlar. Själv hade jag med mig följande för klotter:

1 kommentar:

  1. Jo, det hade nog vart kul att se det där giget men Norrköping ligger ju så ruskigt avsides! Jag har btw loppisshopppat de två LP-skivorna på bilden jag med. Bra grejer det där!

    SvaraRadera