2012-09-26

Manowar - Warriors of the world

Just så här vill en sann skivsamlare att en bildvinyl ska vara förpackad. Med konvolut (okej, för fullpott skulle det vara utvikbart) och medföljande textblad. Grymt Manowar!

Denna platta släpptes för 10 år sen; ja just det det blir 2002. Åren rullar på! 

Nåväl; det här äro en riktigt bra metalplatta då Manowar gjorde "vanliga" låtar som inte var långa instrumentala stycken.

Fantastiska bitar som inledande Call to arms, The fight för freedom, titelspåret och Hand ofta doom.

Ja det här är faktiskt ett fulländat Manowaralbum. Rekommenderas.



2012-09-12

ATC - Cut in ice

Tillbaks till den sköna avdelningen med svensk hårdrock!

Atc, eller Above the clouds som det är en förkortning av, släppte denna platta (och deras enda) 1984. Detta trots att de bildades redan 1979! De mest intressanta medlemmarna är väl gitarristerna Mats "Mappe" Björkman (som sedan spelade i Candlemass) och och Tommy Denander som spelat tillsammans med Toto.

Skivan bjuder på klassisk svensk heavy metal, som jag tycker påminner något om Heavy Load (inte illa med andra ord). Tyvärr som så ofta med svenska metalband så sånginsatserna den svaga länken. Ändock en mycket bra platta med starka låtar som I'm Alive och Reach out.

2012-09-09

Katatonia - Dead end Kings deluxe edition

Det har varit lite stiltje hör på bloggen. Har varit fullt upp den sist och det är främst denna platta som snurrat mest. På svarven i musikrummet, i bilstereon och i Blu-rayspelaren. För det är nämligen så att denna lilla mysiga box, som är limiterad i 2000 ex (och nu slutsåld) innehåller plattan på 2 10-tumsvinyler, 1cd med 2 bonuslåtar och en dvd med 5.1mix. Till det en 40-sidig bok allt packat i en smakfull inbunden kartong. Nog om själva utgåvan.
Musiken då?

Alldeles Förträffligt jävla vackert. Det är en sammanhållen platta, även om mina tre favoriter är öppningspåret The parting, mittenspåret Buildings och absolut bästa och sista ordinarie spåret Dead letters (med fantastisk Marillion-slingor).

Sjukt bra skiva. En av 2012's 5 bästa skivor så här långt.

Behöver jag säga att den rekommenderas?!