2012-04-30

Europe - Bag of bones

På en riktigt snygg gatefold har Europes nya platta anlänt till hemmet.
Dessutom signerad av alla herrar.

Plattan inleds med Riches to rags, den mest fartfyllda låten på albumet. Perfekt öppning! Not supposed to sing the blues och Firebox sätter prägeln på albumet. Tung bluesrock ala Whitesnake, men även likt Led Zeppelin. Titelspåret har en vacker akustisk inledning som övergår i riktigt bra rock n rolltempo. Requiem och My woman My friend är tillägnad Jonn Norums bortgångna fru Michelle Meldrum. Riktigt stark låt! Mercy you mercy me är i mitt tycke en av de bästa låtarna på skiva. Grym tyngd! Avslutande Bring it back home är och en stark låt i den lugnare klassen.

Som helhet tycker jag det är en väldigt jämn skiva, med tyngd på gammal rock/blues. Inga popinslag eller 80-talsvibbar. Det här är en tidlös platta. Riktigt jäkla bra!!!

2012-04-29

Year of the goat 7"

Year of the goat var ett av förbanden till Marduks spelning i Norrköping i lördags. I merchståndet såldes denna sjua. Som synes på röd vinyl. Riktigt snyggt omslag oxå, som ser handmålat ut. Känner tyvärr inte till hur stor upplagan är så om nån vet lämna gärna en kommentar.

Lägger vaxet på tallriken och ändrar uppspelningshastighet på speedboxen. Och jösses vad Sluggo låter roligt på 45 rpm. Det visar sig nämligen att singeln ska spelas på 33 rpm. This Will be mine är en riktigt skönt svängig djävulspsykedelisk låt med en del heavy metal influenser. Tänk ungefär Ghost. På andra sidan finner vi en vacker instrumental låt, Missa Niger.

This Will be mine kommer vara med på fullängdaren som släpps i sommar/höst. Känner inte till om singelbaksidan också kommer vara det.

Hursomhelst är detta ett band att hålla koll på i framtiden. Mycket lovande!

2012-04-28

Paradise Lost - Tragic idol

Så har äntligen paketet från Nuclear blast anlänt. En riktigt vacker svart box med PL i guld. För ytterligare innehåll se inlägg nedan. Jag är i alla fall otroligt nöjd att jag valde denna deluxe för jösses vad snyggt allt är!

Musiken då? Som helhet känns plattan riktigt stark och det låter ungefär som Paradise Lost gjorde kring perioden Draconian timres-One Second.

Skivan inleds med Solitary one. Typisk PL-låt med både tyngd och vackra keyboard-slingor. Crucify bjuder på ännu mer tyngd och det låter mer doom. Mycket bra sånginsats av Nick.
Fear of impending hell är av det lite lugnare slaget, påminner om Draconian times-perioden, härliga gitarrsolon. Honesty in death manglar på rätt bra. Theories from another world, första sidans snabbaste och bästa låt. Så här bra har de inte presterat på många år i mitt tycke.

Andra sidan inleds med In This We dwell, en lite mer vanlig rocklåt. To the darkness, inleds som rätt snabb för att mot slutet bli en blytung doom fläskläpp. Titelspåret Tragic idol är nog den som hittills har mest trallvänlighet och refräng. Riktigt vacker! Worth fighting for är även den lättillgänglig. Avslutande spår, the Glorious end. Perfekt vemodig avslutning på denna fantastiska platta. Känns som den bästa sen Draconian Times'.

Och så har vi då bonuscdn. Innehållet Ending through changes, riktigt bra låt som borde varit med på skivan då den är en av de bättre. Å så har vi covern som avslutar boxen Never Take me Alive, även den en höjdare!!

Så denna skiva rekommenderas starkt till alla som nånsin gillat PL.
Om ni inte vill lägga kulor på boxen så köp åtminstone deluxe CDn. Mycket fin layout och snygg förpackning i hård pappbox.

Konsert ikväll: MARDUK

Ska bli riktigt ballt att gå på konsert ikväll det är klubben Last in line som arrangerat. Tre Norrköpingsband spelar; Misericordia, Year of the goat och så huvudbandet Marduk. Platsen för sammandrabbningen är Skandiateatern.

2012-04-21

Paradise Lost - Tragic idol

Så är den snart här, Paradise Lost nya album släpps 23/4. Jag brukar många gånger göra så att jag undviker att lyssna på singlar och videos innan jag får hem skivan som jag ser oerhört mycket fram att lyssna på. Jag vill då lyssna på albumet i sin helhet och i rätt låtordning Först visste jag inte riktigt säkert vilken utgåva som jag skulle köpa. 2cd-deluxe eller vinylen eller båda. Så snubblade jag över fan-boxen och behövde inte fundera mer. Boxen innehåller cd-deluxen, vinyle, stor poster, keps, slipmat och en singel. Allt förpackat i en fet box. Limiterad till 400 ex som endast säljs via Nuclearblast.de I torsdags fick jag mail att den är på väg till mig. Hoppas verkligen den kommer i början på nästa vecka!

Recordstore day

Idag är det Recordstore day, runt om i världens skivbutiker spelar artister, skivsigneringar och specialpriser brukar det också vara. Och så förstås speciella utgåvor för just denna dag. Hela listan finner ni här: http://www.recordstoreday.com/SpecialReleases sen är det ju inte alltid alla skivor kommer över till Sverige. Det som lockar lite är Metallica - Beyond magnetic på silvervinyl och Ozzy - Believer på polkaförgad vinyl. Nån som ska ut på nåt event och inhandla något?

2012-04-18

Kiss Army Sweden Destroyer #31

Nytt nummer av Destroyer damp ned i lådan idag. Extra trevligt med ett plektrum, medlemskort och vykort. Loggan är oxå ny från detta nummer, den är väl okej, men omslaget måste ju vara det fulaste som nånsin släppts av KAS.

Nåväl, stort fokus på Kiss kruise, Vinylfarfar granskar extra grejerna som medföljde japanska utgåvorna, stora artiklar om Bob Kulick, Doc McGher och Psycho circus-turnén plus massa annat smått och gott.

Rekommenderar starkt ett medlemskap om du ännu inte är med i arme'n.
Bli medlem här. www.kissarmyswedenshop.net

Marduk - Souls for Belial

Med nya Sweden rock magazine #92 medföljer en cdsingel med Marduk. Den innehåller låten Souls for Belial från kommande plattan Serpent Sermon som släpps 30/5. Det är tungt, brutalt och alldeles lovande toppmusik. Andra spåret Oil on panel är en cover av Wovenhand (tidigare ledare i 16 horsepower). En riktigt vacker, men brutal bit.

Köpte även biljett till Mardukkonserten på Skandiateatern, Norrköping 21/4. Så nu ä jag lagom laddad för att bevittna min första Marduk-spelning!

2012-04-15

Wrathchild - Stakk attakk; Partymetal!

Engelska bandet Wrathchild bildades redan 1980 och får ju med andra ord sägas vara riktigt tidiga med sin glam/sleaze-stil. Jag menar kolla bara frillorna, inte ens CC DeVille i Poison har lika högt hår!

Det här är debutalbumet från 1984. Titelspåret öppnar plattan och sätter igång partyhumöret omedelbart. Too wild to tame fortsätter i samma anda och innehåller dessutom busvissling! Say no More. Trash Queen börjar något tyngre, men snabbt innefinner sig samma sleaziga partystämning som inledande spår. Härligt! Gruppens andra platta heter ju Trash quuens och där finns oxå en låt som heter Trash Queen. Har dock inte kollat om det är samma?

Sedan infinner sig något jag tycker är oerhört irriterande. På omslaget står det att nästa låt är Sweet surrender, men det är ju Shooker jag hör. Hur svårt ska det vara att få något så enkelt som att skriva rätt låtordning att funka??? Kick down the wallsbfår mig snabbt på gott humör igen.
Sid 2 inleds med alright with the boys som öppnar med tunga trumslag och så Hey you what you gonna do, Im back with the boys again! Yeah!

Och så kommer Sweet surrender som skulle varit på första sidan. Ett riktigt örhänge! Förträfflig partydänga! Sedan kommer första låten som inte håller samma höga klass som övriga bitar, Law abuzer. Tonite för oss snabbt åter till känslan av att vara på Whiskey ago go eller liknande bar Sunset strip. Wreckless avslutar albumet med bravur en riktig rökare!

Just det, hur kommer man på den briljanta idéen att skriva sitt eget namn med bläck eller tusch på ett skivomslag? Det ser man ju titt som tätt i jakten på vinyler.

2012-04-14

Spinningblack är Toppen!

Fick av Jonte veta i en kommentar att Spinningblack ligger på tredjeplats på Toppen över skivor på nätet. Etta är Bengans och tvåa Ginza. Känns ju helt klart otroligt kul och ger verkligen glädje i att fortsätta skriva och just nu vill jag ju skriva inlägg oftare!

Toppen hittar du här:
http://toppen.nu/skivor-på-nätet.html
TOPPEN! vill framhäva dessa tre webbsidor där du kan få tips om och köpa skivor på nätet eftersom de tillför ett verkligt värde för besökare och det bör uppmärksammas tycker vi på TOPPEN!
Till stor del har den digitala musikförsäljningen tagit över i dag. Men än finns de dem som hellre har en skiva i hyllan än i datorn. Då är dessa sajter perfekta, vi garanterar att du hittar det du söker. Två av sajterna är rena webbshoppar som har stora lager av skivor och den sista sajten är en blogg där skivor, gamla som nya, recenseras och diskuteras.

Här är lite info om Toppen!
TOPPEN! vill framhäva dessa tre webbsidor där du kan få tips om och köpa skivor på nätet eftersom de tillför ett verkligt värde för besökare och det bör uppmärksammas tycker vi på TOPPEN!
Till stor del har den digitala musikförsäljningen tagit över i dag. Men än finns de dem som hellre har en skiva i hyllan än i datorn. Då är dessa sajter perfekta, vi garanterar att du hittar det du söker. Två av sajterna är rena webbshoppar som har stora lager av skivor och den sista sajten är en blogg där skivor, gamla som nya, recenseras och diskuteras.

Glory Bells-svensk hårdrock

Vi fortsätter i spåret svensk hårdrock. Glory Bells bildades i Stockholm 1980. I bandet finner vi bla Peter Udd på trummor (som spelade en del med Yngwie Malmsteens Rising Force) och på gitarr finner vi Franco Santunione (som ju senare gick med i Electric boys, och därefter Reptile smile). 1984 släpptes Century rendezvous vilken är gruppens andra platta. Första låten, Flight back home, tycker jag påminner en del om Metallica från samma tidpunkt. Snabbt och opolerat. Wardrummer är mer klassisk heavy metal. Tredje spåret, Big Thunder är tillika avbildat på omslaget. Inte direkt det snyggaste, men känns som att det hör ihop med Heavy Load, Gotham city och Axewitch! My life avslutar första sidan. En avskalad ballad med piano och akustisk gitarr. Tyvärr ingen fullträff i mina öron. Det är faktiskt så att jag närapå går och lyfter nålen från plattan och vänder på den. Men jag står ut för jag tycker faktiskt att det hör det vanligt hyfs att lyssna igenom hela album.

Sid två inleds med en tillbakagång till hårdare toner i form av After twelwe. Indian Rainsong är dock i det lugnare tempot och jag känner mig nu lite besviken över albumet då jag förväntat mig ett mer jämnt heavy metalalbum. Det är dock ändå långt ifrån dåligt. Sweet Irene för oss tillbaks på rätt spår igen. Five foxes, ja det är väl lite hård rock, men jösses här märks tydligast hur svårt Glory North har det med sångrösten. Det är inte lysande varje ton direkt. Ibland låter det fan som en katt stryps. Och det är inte så coolt som Axl Rose skulle kunna få till det. Sången är helt klart gruppens svagaste länk, och till det skulle nog grabbarna övat lite mer engelska oxå. Men det är på nåt sätt ändå charmigt och plattan får ändå en plats i den tidiga svenska hårdrockshistorien. Skivan avslutas med In the attic. Med fantastiskt textinnehåll som Ohno It's a saxophone!! Briljant!

2012-04-03

Slayer släpper vin

Dags att fylla på vinkällaren!!!

Nu har även SLAYER fått sitt eget vin meddelar Bands For fans.

– Slayerfansen kommer att älska Reign In Blood som förutom att det är gott också har vinvärldens kaxigaste etikett, säger Sari H Wilholm på Brands For Fans.

Reign In Blood har en kraftfull mörk bärighet med kryddiga fattoner för en tung och intensiv thrash metal-känsla och fungerar utmärkt till grillat kött och vilt. För den som ytterligare vill krydda stämningen kring grillbuffén kommer inom kort även att finnas en unik förpackning för vinet i formen av en kista. Reign In Blood finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

Namn: Slayer, Reign In Blood Red Cabernet Sauvignon
Artikelnr: 74527-09
Årgång: 2010
Druva: Cabernet Sauvignon
Ursprung: Kalifornien, USA
Antal: 6 flaskor (kartong)
Pris: 714 kronor per kartong a 6 flaskor

2012-04-02

Svenska rocksinglar

Vi fortsätter serien i svensk hårdrock.
Här har jag plockat ut mina singlar jag har med svenska band och artister. Tyngdpunkten ligger ju helt klart på Europe. Pole position och Empty Guns kommer från min stad Norrköping. Ulan Bator är från Finspång och har ingen mindre än Dan Swanö (Edge of Sanity) i laguppstänningen.

Vi får se om det även blir ett inlägg som visar cdskivor med svenskar oxå...

2012-04-01

Svenska hårdrockboxar

Som en liten fortsättning på inlägget nedan presenteras här två ordentliga boxar.
Bathory - In memory of Quorthon. 3 dubbelvinyler + gula geten på picdisc, en poster på geten samt 48-sidig booklet i LP-format.

Candlemass - Doomolgy. 7 vinyler innehållandes live, demos och annat smått och gott samt en poster och slipmat. Läs mer i tidigare inlägg; http://spinningblack.blogspot.se/2011/10/candlemass-doomology.html