2012-03-31

Svensk hårdrock

Sitter och bläddrar i Janne Starks två fantastiska verk The Encyclopedia of Swedish hard rock and heavy metal.
Under läsningen får jag den briljanta iden att plocka ut alla svenska plattor ur vinylhyllan och sortera dem för sig.

Det är ju just det här som är så underbart med vinylsamlingen. Att ta fram skivorna, beskåda dem, sortera och givetvis lyssna på dem.

Jag har senaste veckan känt ett behov av att göra nåt åt skivhyllan då alla fack är nästintill överfulla. Ett alternativ var att ta bort boxarna, men nu blev det denna trevligare sortering istället.

Jag trodde mig ana att det skulle kunna röra sig om ungefär en back, men det visade sig vara långt mer än så.

Musik till sorteringen blev Ram - Dearh. En vinyl limiterad i 500 ex. Riktigt bra svensk retrometal.

Nedan följer bilder på några av skivorna i den svenska sektionen i min vinylsamling.

Mycket nöje!

2012-03-24

AC/DC Highway to hell

Som säkert flera av er känner till har även AC/DC släppt lite viner. Närmare bestämt fem olika. Jag tog en kartong Highway to hell. En Cabarnet Sauvignon från 2008 som enligt de som testat alla fem säger sticker ut bland de övriga på ett positivt sätt.

Utförligare omdöme kommer så småningom.

2012-03-22

Classic Rock T-shirts

Hittade denna trevliga bok på bokrean. Bilder på över 400 gamla band-tshirts och intervjuer med samlare. Riktigt många snygga tröjor.

Kommer själv ihåg att jag köpte den med Heavy Metal och massa småbilder av TPL-Micke på Skänninge marknade i mitten på 80-talet.

2012-03-20

Nytt i samlingen. På cd!!

Firar veckans inköp på cd med en härlig Southwold Bitter.
Ljuvligt!
På en tisdag!

Inlägg om respektive skiva kommer vartefter läggas ut här.

Trevlig kväll!

2012-03-18

Kiss Poster

Jag har ju i tidigare inlägg presenterat en av de snyggaste, i mitt tycke, Kiss-postrarna. Nu har jag hittat en grymt snygg till.

Det är den första promopostern till debutskivan. Såldes nyss i mintskick på ebay för 10000 kr. Jag är dock inte köparen. Skulle dock gärna vilja ha den om den finns i nytryck.

2012-03-15

Candlemass - Nightfall

En nyutgåva av klassikern Nightfall förpackad i snygg gatefold och guldvinyl. Limiterad till 2000 ex. Jag sitter på nr 271. Denna utgåva släpptes 2010 av Peaceville. Originalet kom 1987!

Det är gruppens andra platta, men den första med sångaren Messiah Marcolin.

Mycket mer är det väl inte att säga om denna fullträff till doomalbum och som innebar gruppens internationella genombrott.

På detta album finner vi klassiker som Bewitched, At the gallows end, Samarithan och The well of Souls.

Har du inte denna doom-milstolpe ska du genast se till att införskaffa den!

2012-03-13

Morbid Angel - Blessed are the sick

En riktig klassiker i nyutgåva med gatefold. Ett av de största banden inom death metal är Morbid Angel. Detta är deras andra album som släpptes 1991. Riktigt bra album musikaliskt och jag gillar att man för det mesta hör vad som sjungs i texten trots lite growl. En mycket bra platta om man liksom mig vill ge sig in i death metalgenren. Dessutom finns instrumentala låtar som låter dig återhämta dig något i allt mangel. Perfekt!!

2012-03-11

Abrubtum - Evil genius

Vi kör vidare med lite black metal. Det här är en samling av två demos, Hexum Galaem Zelog och Satanist tunes samt epn Evil. Demosarna är från 1990 och epn från 91. Denna vinylutgåva släpptes 2006. Abrubtum är egentligen inte musik som bandets grundare IT säger utan ett dokument av en personlig ondskefull resa. Det ska väl ses som ett konstnärligt uttryck och det handlar mer om nån sorts Noise även om det ibland så klart verkar vara "vanlig" black metal. Det är väl främst "sången" som känns speciell. Hursomhelst en otroligt mytomspunnen grupp som Euronymius sa "The essence of pure black evil" om.

Det här är helt klart en platta som kan skrämma skiten ur dig om du släcker ned ljuset ock drar upp volymen.

Ska väl säga att när denna samling släpptes på cd så medföljde ett rakblad och på klisterlappen på asken stod det Kill yourself.

När IT hoppade av bandet och blackmetalscenen tog Morgan Evil Håkansson (Marduk) över bandet fram tills han lade ned det 2005.

2012-03-07

Marduk Dark Endless

Håller på och lyssnar in mig på black och death, tycker det blivit dags för det helt enkelt.

Det här är Norrköpings stolthet Marduks debutskiva från 1992. Omslaget med ögat är originalet. Jag har nya utgåvan från Regain records som tyvärr inte har originalomslaget. Dock schysst med gatefold, innersleeve och texter samt fem livelåtar.

Tycker det här är en god (!) skiva att börja ta sig an black metal med. Relativt lättlyssnat och emellanåt låter det lite som doom. Bra låtar som Still fucking Dead, the funeral seem to be endless och så titelspåret.

Kul med lite livelåtar som bonus trots dålig ljudkvalitet. Skoj att höra först "tack som fan" och sen "tack så mycket" och så publikens obligatoriska "en gång till"! Vet inte var och när dessa är inspelade (de är inte ens listade på vinylen) så om nån vet, lämna gärna en kommentar. Härnäst väntar Abruptum.

2012-03-04

Nytt på hyllan

Så kommer en liten uppdatering på hur det ser ut i mitt rum. Fick flytta skivspelaren lite efter kabelbytet så nu visas Marduk La grande danse macabre-boxen. Ny bok The treasures of Led Zeppelin. Mer om de två kommer vartefter.

Å så förstås har jag lånat ner grabbens Gene-docka.

Swedenrock magazine #91

Ser fram emot nästa nr av SRM som kommer 20 mars i butik (troligen får jag den väl 16/3).

Snyggaste SRM omslaget hittills kanske?

Ska bli kul att läsa stor intervju me Mick Mars. Och så fyra sidor Fish.

Historien om omslaget blir också kul Mastodons Crack the sky.

Och till det en sleaze cd-singel med Crazy Lixx.

2012-03-03

Tigertailz - Young and crazy

Debutplattan från sleazerockarna Tigertailz släpptes 1987. Kolla omslaget. Det här är värdiga att mäta sig med Poison när de släppte Look what the cat dragged in, eller hur? Det är Steevi Jaimz som sjunger på det här albumet, senare tog ju Kim Hooker över micken och bandet släppte den fantastiska skivan Bezerk (1990).

Young and crazy är full med bra låtar som Star attraction, Hollywood Killer osv.

Perfekt platta att lyssna på för dig som gillar Dynazty i Melodifestivalens Andra chansen som sänds ikväll kl 20.