2011-09-27

Ghost picture disc

Jomen, visst den här plattan känner väl alla metalheads till nu. Grymt bra platta i mitt tycke. Så pass att jag ville ha picture discen förrutom vanliga vinylen. Pressad i USA av Metal blade. Begränsad upplaga, vet dock ej hur stor upplagan är. Tacksam om någon vet så lägg en
kommentar.

2011-09-26

Månegarm


Ja, ibland måste man chansa och faktiskt ibland kan det ju bli bullseye. Nja, riktigt så bra tycker jag väl inte Vargstenen är, men bra är den verkligen. Och för fyndpriset 29 bagis kan man ju inte gnälla. Det här är schysst vikingmetal med influenser från power, death och folkmetal. Texter på svenska. Tyvärr inga texter eller nån info till denna bildlp som bara är packad i en plastficka. Synd då det ska vara ett konceptalbum om en man som förlorat en del av sin själ och ger sig ut på en resa för att åter bli hel. Bra musiker och som även tar med riktiga fioler och flöjter. Vi bjuds på både rensång och dödsgrowl i en perfekt mix. Vill du ha bra vikingmetal ska du absolut kolla upp detta band.

2011-09-25

Testament - Souls of black



Var uppe i Stockholm över helgen. Familjen lånade en kompis lägenhet i Hornstull så efter lördagens middag, några bärs och efter att barnen somnat gav jag mig iväg till Mickes skivor ett kvarter från vårt boende. Tänk vilken lyx en skivaffär som är öppen på kvällar, full med skivor till humana priser. Det här var en av de jag köpte. Testaments fjärde skiva Souls of black från 1990. Omslaget är ju bara för snyggt! De lirar fortfarande thrash, men det är även en hel del heavy metal toner på den tycker jag. Hursomhelst en riktigt bra platta med många starka låtar. Får väl säga att jag nog tycker de kvalar in som nr5 i trashens stora band.

2011-09-22

Alice

Jaha, inget svar från My favourite magazines ännu (se inlägget nedan), förrutom att de ska behandla ärendet inom 24 timmar...
Tänkte att jag tröstar mig med en bildsingel med mr Cooper. Det är första singelspåret, I´ll bite your head off från senaste plattan. På sid två finner vi en liveversion från Download festival.

Grym låt, snygg bildsingel, kort och gott.

2011-09-20

Welcome 2 My nightmare.

Så har äntligen Alice Coopers senaste album landat i min brevlåda. Det blev Classic Rocks limiterade collector's pack bestående av CDn med två bonuslåtar (under the bed samt Poison i Liveversion) förpackad i en bokliknande digipack. Mer bonus: en metal pinbadge med Schools out tryck, en halloween-mask, en dubbelsidig poster samt en tidning på 132sidor. Blir först konfunderad när jag öppnat paket. Det skulle vara ett makeup-kit inte halloween-mask och så skulle mitt namn stå på postern. Nåväl har mailat My Favourite magazines där jag köpte den och frågat så får vi se. Över till musiken då. Platta. Inleds med ett lugnt spår I am made of you. Mycket bra! Caffeine lite midtempo med mycket upprepande av titeln. The nightmare returns, perekt 70-tals gung. Underbart! A runaway train likaså. Avslutas med en rejäl krasch. Last man on earth är en tillbakalutad låt The congregregation har en mer berättarliknande sång som lagts av Rob Zombie. It's all mine inleds med skön akustisk gitarr för att sedan braka loss. Lite trummor som påminner om Marilyn Mansons The beautiful people. I'll bite your face off (första singeln) är faktiskt också hitbetonad. Riktigt bra! Disco Bloodbath boogie fever inleds med en synthslinga och en riktig discosång. Discobetonad första halvan av låten, på slutet bra rocklåt. Ghouls gone wild har riktig Cooper-feeling. Störtskön! Å så har vi en riktig ballad, Something to remember me by. Stark! When hell comes home plattans tyngsta låt, om än långsam. Creepy! What baby wants är en electrolåt(!) med Kesha. Hmmm den kr faktiskt bra trots den meningen. I gotta get out of here tar oss tillbaka till det härliga 70-talssoundet. The underture en storslagen instrumental avslutning på albumet. Och så har vi ju två bonusspår. Först ut Under the bed som var den första låten som skrevs till skivan, men som sedermera fick strykas. I mitt tycke hade den helt klart platsat in på plattan. Liveversionen av Poison tycker ja inte det ät mycket att orda om. Som helhet är det här en mycket bra skiva som är väl värd namnet Welcome 2 My nightmare och fungerar som uppföljare till det klassiska albumet.

2011-09-17

Y&T - Earthshaker



Då ska vi lyssna på en skön, lungn rockplatta skivnålen landar mycket på den vackra, svarta vinylen. Ett rejält gitarriff brakar loss och trummorna intar det närmaste marschmelodi. Jösses, det här var ju metal. Detta är gruppens tredje platta (första med namnet Y&T, tid. Yesterday&today) från 1981. Skivan fortsätter med lite tyngre sound i Dirty girl. Tredje spåret Shake it loose är en verklig mellanlåt, inget speciellt. Sque
eze skruvar upp tempot rejält. Rescue me inleds och slutar lugnt men är lite stökig emellanåt. Vi vänder på plattan och lyssnar på första spåret på andra sidan, Young and tough. Inget särskilt med den dock. Hurricane, som namnet antyder vrider upp tempot, men även tyngden. Grym låt! Let me go, en okej rocklåt. Knock you out är det dock
mer klass på. Plattan avslutas med en riktigt bra power ballad, I believe in you. Y&T bevisar för mig än en gång att det går att fynda i reabackarna. Y&T finns ofta där och det är riktigt bra plattor de gjort plattan lyssnades tillsammans med en flaska rött, Bellingham, ett gott shirazvin från 08.

2011-09-15

YES - Going for the one

Behöver jag tjata mer om hur fantastisk vinylen som format är? Jag menar kolla på den här utgåvan, att vika ut konvolutet så det blir tre gånger så stort är väl bara för härligt! Musiken då?
Det här är gruppens åttonde album och släpptes 1977. För det första hade jag förväntat mig att det skulle vara en lång skiva (inte enbart för konvolutet är det) eftersom de ju spelar progressiv rock, men den klockar in på endast lite över 38 minuter. Så bästa spåret blir albumets sista, Awaken som landar på över 15 minuter. Det är ju så progressiv musik ska vara. Låååånga låtar......Visst finns det bra korta bitar som titelspåret och Wonderous stories och Parallels, men det känns inte som de får leva ut riktigt ordentligt. Överlag en bra platta, men det kunde varit så mycket bättre om låtarna fått leva........

2011-09-14

Killer

Det var ett tag sen sist. Främst för att det varit mycket på jobbet. Nåväl nu kör vi på. Sweden rock magazine #85 damp ned i brevådan härom veckan med ett grymt omslag med Alice Cooper. Tidnigen innehåller del 1av2 om historien om bandet (och en hel del annat intressant). Så vad kan då vara mer passande att skriva om här än bandets fjär
de platta. Killer. Den släpptes 1971 och inleder med smått fantastiska Under My wheels (just det, den som Guns n roses körde live). Sen fortsätter det bara m
ed hitlåtar, vissa enklare rocklåtar andra mer åt progressiva hållet. Desperado ska tydligen handla om Jim Morrison som dog tidigare under året. Halo of flies anser jag vara den bästa av de progressiva, men även Dead babies och titelspåret är väldigt starka. Släck lampan, tänd ljus och dra på den skiva och välkomna hösten!

Nu är det bara att invänta Coopers senaste platta. Har beställt fan edition utgåvan med lite extra godis som jag hoppas finns i brevlådan denna vecka.

2011-09-03

Soundgarden live

2010 återförenas Soundgarden. Vi får bland annat ett samlingsalbum och så detta livealbum. Plattan är inspelad under västkustturne'n 1996 och ger så albumtiteln: Live on I.5 (interstate 5). Vaxen innehåller 17 spår av mycket hög klass. Givna klassiker som Spoonman. Outshined, Rusty cage, Jesus Christ pose och Blackhole sun (med endast Chris Cornell), men även lite mer otippat är två covers med; Beatles - Helter skelter och Stooges - Search and destroy. Denna utgåva är en lyxig 180-grams dubbelvinyl i gatefold omslag. Tyvärr med endas vita innerpåsar, men ett fyrsidigt färghäfte medföljer så vad sjutton, inspelningen är helgrym. Bandet är verkligen på topphumör och så förstås, priset för vinylen var ynka 99 bagis.

2011-09-02

Show no mercy!

 Så här har vi en riktig klassiker, Slayers debut från 1983. Får väl börja med att skriva att det faktiskt inte är så snabbt och tungt som Slayer är idag. Debuten, tycker jag, är mer av 80-tals heavymetal (givetvis i den tyngre skolan), men ändå ganska "snälla" låtar.  Missförstå mig inte, det är grymt bra. Vi finner klassiker som Die by the sword, Antichrist, Tormentor och Black magic på denna vinyl. Vet inte riktigt vad detta är för utgåva (tar tacksamt emot info), men det är två extraspår, Aggressive perfector och Chemical warfare. Så trots att Slayer på detta album är influerade av Iron Maiden, Judas Priest och Venom är ändå det här vad som ändå får anses vara startskottet för välspelad extremmetal.
 Tycker grabbarna ser mer ondskefulla ut på bilderna än musiken faktiskt är.
 Nedan en poster som oxå följde med (utan Dave Lombardo, varför då månne)? Syntes han inte till vid fotograferingstillfället.
Plattan genomlyssnades med påverkan av en Innis & Gunn och en Newcastle....

Blue Öyster Cult - Cultösaurus erectus


Efter att relativt nyligen besökt dinosaurieutställningen i Norrköping kändes det väldigt logiskt att lägga denna platta på skivtallriken. 5-årige grabben är grymt imponerad av äggen på skivans baksida. Måste ju tilläggas att albumtiteln känns lagom porrig, eller? Plattan släpptes 1980 och är producerad av Martin Birch (Iron Maiden, Deep Purple). En fantastisk inledning i och med Black blade den får dig att verkligen sjunka in i soundet och dras med in i musiken. Hela plattan har en mystisk stämning som är underbar, vassa gitarrer och sköna keyboardslingor. Andra spåret Monsters är en av det bättre också med lite jazzig underton, och så finns ju godbitar som Deadline och Lips in the hills på detta album.

Vill du ha en god musikalisk inledning på hösten är denna platta ditt soundtrack på en mysig kväll.....