2010-12-28

The trooper

Här kommer en stentuff tolva med Iron Maiden: The trooper. Asså, kolla bara omslaget, kan det bli snyggare? En, i mitt tycke, på topp3 omslagen med Maiden (de två andra äro Maiden Japan och Killers). Låten är ju grymt bra också förstås. Detta är den andra singeln från plattan Piece of mind som släpptes 1983. Låten handlar som slaget vid Balaklava som utkämpades mellan britter och ryssar. Som titeln antyder är det sett ur en soldats synvinkel. På b-sidan finner vi en cover av Jethro Tulls låt Crosseyed Mary. Tydligen gick covern hem bättre än The trooper i USA, ja, dessa jänkare.......

2010-12-22

Sham 69 - Tell us the truth

Punk på bloggen!
Det här är engelska punkbandet Shame 69 debutalbum från 1978. Sid 1 är inspelad live och Sid 2 är studioinspelningar. Lite märkligt kan tyckas, men hey det är ju punk! Musiken är inte fullt så skränig som Sex Pistols utan mer likt Ramones med lite melodier. Riktigt bra debut, med bl.a. Klassikern Borstal breakout. Bandet lade av 1980 då spelningarna ofta slutade i bråk och kaos och då många fans var skins blev gruppen oroade för vad de gett för budskap. Nåja, plattan rusar igenom på 32 minuter och bör väl finnas i en skivsamling som redan innehåller Sex Pistols, Ramones och Exploited.

2010-12-20

Loudness


Japanska hårdrockarnas sjunde album släpptes 1987 och producerades av ingen mindre än Eddie Kramer. Mer Kissrelaterat till denna platta är att Tod Howarth (Ace Frehley) har hjälpt till med engelskan och backingvocals.
Det här är välspelad hårdrock med lite raspig sleazesång. Får säga att sångaren Niihara inte har några problem med det engelska uttalet. Schysst metal helt enkelt. Låtar som är lite bättre än andra: This lonely heart, Strike of the sword.

Loudness album ser man ofta i rea-och loppisbackar och jag måste säga att nästa gång du ser det så köper du plattan om du inte redan har den för den är bra!