2010-09-08

Motörhead: Rock n roll

Motörheads åttonde album. Släpptes 1987. Den har fått en hel del kritik och det är inte positiv sådan. Själv tycker jag den är helt okej. Det låter Motörhead, men det är väl bara hälften av låtarna som är riktigt bra. Jag tänker på titelspåret, Eat the rich, Traitor och Boogeyman.
Phillty Animal Taylor är tillbaka som skinnpiskare på denna platta, dock sköter han väl jobbet sådär får jag väl säga...Den här vinylen ser man nu som då i loppisbackarna och har du inget bättre att lägga pengarna på så köp den, annars gör du bäst i att spara dem och tjacka No remorse eller Ace of spades.

2010-09-07

Death: Leprosy

Det är dags för dödsmetal. Ska väl erkännas att jag inte lyssnade på death och blackmetal när det var som störst i slutet av 80-talet och början på 90, men nu börjar jag så sakteliga ta mig an death. Det här är gruppen Deaths andra platta Leprocy från 88. Det här är riktig old school death metal, och det tilltalar mig då många av riffen påminner om tex. Iron Maiden och Judas Priest, dvs riktig heavy metal, och så förstås en dos thrash som Slayer och Metallica. Sen tillkommer givetvis growlandet, och jag börjar lära mig uppskatta det. Tips mottages varmt om liknande album detta. Favvospår är titelspåret, Pull the plug och Open casket. Tufft omslag för övrigt!

2010-09-06

Svensk metal: Destiny

Svenska Destinys andra album från 1988: Atomic winter.
Hur metal känns inte det här omslaget då? Vem som gjort det? Derek Riggs. Känner du igen namnet? Just det, Iron Maiden ja. Det här är riktig tuff heavy metal, med lite tuffare sång en vanligt, lite i stuk med Udo Dirkschneider emellanåt. Ska du kolla upp svensk metal är det här absolut en platta du ska lyssna igenom. Trots att plattan släpptes -88 känns den mer hemma runt 82-84, och det är ett gott betyg.
Who am I, spellbreaker, The extreme unction, Living dead och Dark heroes är några av de tuffaste låtarna.

Mera Ozzy: Speak of the devil

Vi kör på med Ozzy. Det här är en liveplatta inspelad på The Ritz, New York 26 och 27 september 1982. Eller hur är det egentligen med det här att det är live? Det ryktas nämligen att det mesta av publikljudet är pålagt och låtarna inspelade i studio, bortsett från 4 låtar som är från ett soundcheck dagen innan. Själv vet jag varken ut eller in. Kommentera gärna hur det ligger till. Den här släpptes ju efter att Ozzy släppt två soloalbum, Blizzard of Oz och Diary of a madman ändå finns inte en låt från dessa två album utan det är enbart Black Sabbath-låtar. Jag fattar inte varför. Hur eller hur är faktiskt låtvalet riktigt bra med klassiker som NIB, Warpigs, Sabbath bloody sabbath och Faires wear boots!
Är det dvärgen från Fångarna på fortet som syns på utviket?


Som synes en dubbelvinyl med utvik, spana in låtvalet. Riktigt bra blandning av klassiker men ändå lite godbitar som ej spelas idag i alla fall....

2010-09-04

A shot in the dark

Så var det dags för en 45-varvare. Denna gång är det en 12-tummare. Detta fantastiska spår ligger på plattan The ultimate sin från 1986. Ett album av Ozzy som är fullt med härliga keyboardslingor, och lite härlig sleazestämning! På andra sidan finner vi först Killer of giants som kommer från samma platta. Låten inleds med ett riktigt härligt intro, och sedan smörar Ozzy på en stund. En lugn låt men ändock inte en riktig powerballad. Rock n´ roll rebel kommer ursprungligen från plattan Bark at the moon från 83. Som titeln antyder en riktig rocklåt som Ozzy gör bäst!


Alice in hell


Riktigt bra trash det här. Kanadensarna Annihilators första och bästa platta släpptes 1989.
Första spåret Crystal Ann funkar som ett perfekt akustiskt intro till titelspåret Alison hell.
Givet så bygger de flesta av låtarna kring Jeff Waters snabba gitarr. Titelspåret baseras på en story om en liten flicka som blir ignorerad av föräldrarna då hon är livrädd för Bogeyman. Sedemera utvecklar flickan en paranoia. Och många av låtarna handlar om schizofreni och parnoia. Överlag är låtarna välspelade, mycket bra riff och trummor, under varje låt finner jag mig sittandes och stampa med fötterna och lira luftgitarr, och så lite headbanging. Jäklar vad det går undan. Det här är riktigt bra! Grym avslutning på plattan med Ligeia och Human insecticide. Vill du ha bra trash? Köp denna!