2010-07-29

Grind crusher

Skivbolaget Earache släpper denna dubbelvinyl 1991. Här finner vi alla klassiska band som då låg på bolaget. Vad sägs om Morbid angel, Entombed, Carcass, Napalm death,Bolt Thrower och Cadaver?! Earache var ett av skivbolagen som verkligen pushade genren grindcore och sedan även deathmetal. Ett av de största betydande släppen var Napalm Deaths platta Scum 1987.
Får väl erkänna jag inte var något stort fan av sådan här tung och snabb musik när det begav sig, men jag uppskattar det idag och då är den här plattan en bra blandning.
Klassiska låtar som Chapel of ghouls med Morbid Angel, Radiation Sickness med Repulsion osv osv... Nåt som inte riktigt hör hemma på denna samling (tycker jag) är Filthy Christians från Falun, alldeles för fjantig hardcore, men men.....
Alltid lite småroligt att kolla bandfoton till dessa band från den här tiden, faen vad coola de är :)

Tillbaka med ett gäng 12or

Som ni säkert lagt märke till har jag inte uppdaterat bloggen i juli då jag varit på semester, men nu är jag tillbaka. Självklart har vinylsamlingen utökats under denna tid och vi börjar med ett gäng 12or:

Vi startar med chockrockarna WASP. Det här är Scream until you like, den fanns med på soundtracket till "Ghoulies 2".
På andra sidan finner vi Shoot from the hip (inspelad live 1987) och Sleeping in the fire från första plattan.
Vad sägs om den här snyggingen då? Madam X slagdänga High in highschool i snyggt utskuren bildsingel formad som en gitarr med tillhörande ställ. På baksidan finner vi Heavy metal in my veins (stenhård titel).


Mer sleaze: Skid Row och deras anthem Youth gone wild. Detta är en limiterad posterbag- utgåva. Vi finner även Delivering the goods (Judas Priest cover, med självaste Rob Halford som gästsjunger), Psycho therapy (Ramones cover) och Get the fuck out.
Poster från omslaget
Vinnarna i tävlingen som Kerrang anordnat. By the way har faktiskt Sebastian Bach (Skid row) även varit medlem i Madam X, dock innan de släppte någon skiva.

Ytterligare en WASP maxi denna gång i posterbag, och titelspåret är covern I don´t need no doctor (Ray Charles). På baksidan finner vi Widowmaker och Sex drive, båda live från Hammersmith och återfinns i dessa versioner på plattan Live in the raw. Originalversioner ligger dock på The last command.

Snacka om scenshow!!